TBB YÖNETİM KURULU ÜYELERİ AZERBAYCAN’DA

10532

TBB YÖNETİM KURULU ÜYELERİ AZERBAYCAN’DA

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Kürşat Karacabey ve Av. İzzet Varan, 18-20 Kasım 2013 tarihlerinde Azerbaycan’a giderek, iki ülkenin hukuk sistemleri ve hukuk uygulamaları konularında ortak çalışmalar yapmak, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak üzere bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

Azerbaycan’da yapılan ziyaretlerde TBB Yönetim Kurulu üyelerine Av. Saide Ekmen eşlik etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’na yapılan ziyarette, Cumhurbaşkanlığı’nı temsilen Fuad Aleskerov’la görüşen heyet, iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkileri hakkında Azerbaycan’ın unutulmaz lideri Haydar Aliyev’in “Bir Millet, İki Devlet” sözünün hukuk alanına da yansıması temennisinde bulundular.

Azerbaycan Milli Meclisi’ni de ziyaret eden heyet burada Meclis Başkan Yardımcısı Prof. Ziyafet Asgerov ile görüştü. Ziyarette konuşan Asgerov, Azerbaycan ve Türkiye Barolar Birliği arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine Milli Meclisin her türlü destek vereceğini bildirdi. TBB Yönetim Kurulu Üyesi Av. Kürşat Karacabey ise iki ülkenin hukuk alanında işbirliğini geliştirilmesi amacıyla ortak sempozyum ve konferanslar düzenlenmesinin önemini vurguladı.

Türkiye Barolar Birliği heyeti Azerbaycan Adalet Bakanlığı’nı da ziyaret ederek, Bakan Yardımcısı General Azer Ceferov, Bakan Müşaviri General Faig Kurbanov, Danışmanlar Neymet Babayev ve Azer Ceferov ile görüştü. Görüşmede iki ülkenin mahkeme kararlarının tanınması, adli yardım uygulamaları ve avukatlar arası işbirliğinin güçlendirilmesi konuları konuşuldu.

Heyet daha sonra, Azerbaycan Cumhuriyeti Başsavcı Yardımcısı General Namiq Asgerov, Devlet İttihamı Daire Başkanı General İlgar Ceferov ve Uluslararası İlişkiler Daire Başkanı İsmayıl Gayıbov ile görüştü.

Azerbaycan Cumhuriyet Yüksek Mahkemesi’ni de ziyaret eden TBB heyetini Ceza Dairesi Başkanı Şahin Yusifov, Hukuk Dairesi Başkanı Şelale Memmedova ve Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanı Ali İsa Dadaşov ağırladı.

Görüşmelerde iki ülke vatandaşlarının haklarının korunması ve adil yargılanmanın hayata geçirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Türkiye Barolar Birliği heyeti, Bakü Devlet Üniversitesi’nde Hukuk fakültesi Dekanı Prof. Emir Aliyev, Ceza Hukuku Bölüm Başkanı Prof. Feridun Semenderov, Uluslararasu Hukuk Bölüm Başkanı Prof. Rüstem Memmedov, Hukuk Kliniği Başkanı Doç. Turgay Hüseynov, Azerbaycan Milli Meclis Eksperti Elşad Nesirov, Prof. Mehebbet Demirciyeva, Prof. Firuze Abbasova ve öğretim üyeleriyle bir araya geldi.

Görüşmede; Bakü Devlet Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakülteleri arasında yapılan öğrenci değişim programının hayata geçirilmesinde Türkiye Barolar Birliği’nin desteğinin önemi dile getirildi.

TBB heyeti Azerbaycan Hukuk Islahatları Merkezi Başkanı, Azerbaycan Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve HSYK Üyesi Anar Bagırov’u ziyaret etti. Ziyarette, iki ülkenin Barolar Birliği arasında gelecek işbirliği için sağlam zemin hazırlanması için görüş birliğine varıldı.

ZİYARETLERİN AZERBAYCAN BASININA YANSIMALARI

http://www.aztv.az/readnews.php?lang=az&id=12088

http://www.topnews.az/news/387888/Milli-Maclisda-Turkiya-ila-Azarbaycan-arasinda-huquq-sahasinda-amakdashliq-masalalari-muzakira-edilmishdir.html  

http://femida.az/2013/11/22/az%C9%99rbaycan-huquq-islahatlari-m%C9%99rk%C9%99zinin-s%C9%99dri-anar-bagirov-turkiy%C9%99-v%C9%99kill%C9%99r-kollegiyalari-birliyinin-numay%C9%99nd%C9%99l%C9%99ril%C9%99-gorusub/

http://az.trend.az/news/society/2214068.html

VİDEO