TBB YÖNETİM KURULU ÜYESİ AV. ALİ BAYRAM DEPREM BÖLGESİNDE

1916

TÜRKİYE Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Av. Ali Bayram, 9 Şubat 2023 tarihinde, depremden zarar gören Malatya Barosu ile sorunların yerinde tespiti ve ivedilikle yapılması gereken iş ve işlemler için Malatya İline giderek incelemelerde bulundu.

öncelikle Malatya İlinden tahliye talebinde bulunan 27 avukat ve ailelerinin güvenli illere transferi sağlandı ve Malatya Baro Başkanlığı ile koordineli olarak barolardan gelen yardımların depolanması ve meslektaşlarımıza ulaştırılması organize edildi. Ayrıca Barolar ile irtibata geçilerek ihtiyaca uygun yardımların Malatya Barosu’na akışı sağlandı.

AFAD tarafından yapılan inceleme sonucu Malatya Barosu Sosyal Tesisleri olarak baro tarafından kullanılan binanın depreme dayanıklı olduğuna dair ön rapor alındıktan sonra, Barolardan gelen yardımlar, Baroya ait sosyal tesis binasında depolanmaya başlandı ve meslektaşlarımıza yerinde ve Baro tarafından temin edilen araçlar vasıtası ile bulundukları mahallere ulaştırıldı.

Malatya Baro Başkanlığı Sosyal Tesislerinin yan tarafında bulunan özel otopark, Baro’nun geçici olarak hizmet binası ve meslektaşımızın ofis olarak kullanabileceği geniş bir alana sahip olduğundan otoparka yerleştirilmek üzere ilk etapta 2 adet konteyner temini sağlandı. TÜRKİYE Barolar Birliği bu 2 adet konteynere ek olarak ihtiyaca göre yeni konteyner teminini TBB Deprem Koordinasyon Merkezi üzerinden alım yoluna gidecek.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle