TBB Yönetimi, Gelincik Merkezi’nin Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliğine katıldı

1791

Ankara Barosu bünyesinde faaliyet gösteren ve şiddet mağduru kadınlara destek veren Gelincik Merkezi’nin 11. Kuruluş Yıl Dönümü nedeniyle düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddet ve Şiddetin Dili” başlıklı etkinlik; TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Sağkan, Gelincik Merkezi’nin kuruluş kararının altında Ankara Barosu Yönetim Kurulu üyesi olarak imzasının bulunmasından onur duyduğunu söyleyerek, Gelincik Merkezi’nin diğer bazı projelerden en büyük farkının sürdürülebilirlik olduğunu kaydetti.

Sağkan, TBB olarak; gönüllü meslektaşların verdiği emekle 11 yıldır her yıl üzerine katarak ilerleyen bir proje olan Gelincik Merkezi yapısı örnek alınarak ve Avrupa Konseyi Projesiyle desteklenerek aynı projenin dört ilde daha hayata geçirildiğini söyledi. TBB Başkanı, “Bugün itibarıyla Ordu, Diyarbakır, Muğla ve Nevşehir illerinde Gelincik Projesi modeli hayata geçiyor. Bu Gelincik projesindeki gönüllü meslektaşlarımızın başarısıdır. Umuyorum ki görevde bulunduğumuz sürede proje dört ille sınırlı kalmayacak. 81 ilin tamamında kadına yönelik şiddet başta olmak üzere adalete erişimde dezavantajlı tüm grupların yanında avukatlar ve barolar olacak” dedi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle