TBB YÖNETİMİ ORDU’DAYDI

3466

Başkan Av. R. Erinç Sağkan, Başkan Yardımcısı Av. Sibel Suiçmez, Yönetim Kurulu üyesi Av. Ali Bayram ile Denetleme Kurulu üyesi Av. Haluk Murat Poyraz’dan oluşan TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) heyeti, Ordu’da bir dizi ziyaret gerçekleştirerek bazı etkinliklere katıldı.

Ordu Barosu Başkanı Av. Sibel Torun, Yönetim Kurulu üyeleri ve avukatlar tarafından karşılanan TBB heyetine Giresun Başkanı Av. Soner Karademir de eşlik etti.

Ordu Barosu tarafından düzenlenen ve Av. Meltem Saraner Yıldız’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşi programına konuk olan TBB Başkanı Sağkan ve Başkan Yardımcısı Suiçmez, TBB’nin faaliyetlerine ilişkin bilgi verirken, ağırlıklı olarak meslektaşların sorularını cevapladı.

Birlik Başkanı Sağkan, söyleşinin basına açık kısmında TÜRKİYE Barolar Birliği yönetimi olarak “Bizim bir lidere ihtiyacımız yok, eşitler arasında bir sözcüye ihtiyacımız var” anlayışıyla yola çıktıklarını, “Bu ülkede hiçbir avukat yalnız, hiçbir yurttaşımız savunmasız kalmayacak” sözü verdiklerini hatırlatarak, “Altıncı ayımıza giriyoruz ve bu sürede nerede bir avukat hakkı ihlali varsa gerek soruşturma gerek kovuşturma aşamalarında TÜRKİYE Barolar Birliği istisnasız olarak orada bulundu. Aynı zamanda TÜRKİYE’nin neresinde bir mağduriyet yaşanıyorsa, nerede bir adil yargılanma hakkı ihlali varsa, nerede en temel insan haklarına bir müdahale varsa, TÜRKİYE Barolar Birliği olarak, ayırt etmeksizin, mağdurun kimliğine bakmaksızın, yurttaşa nefes olmaya gayret ettik” dedi.

Bir gazetecinin yargı bağımsızlığına ilişkin sorusunu yanıtlarken, “ülkemizin en büyük sorunu ve aynı zamanda birçok sorunumuzun da kaynağı bağımsız bir yargı sistemine sahip olamamamız” diyen Sağkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vatandaşlarımızın kendilerini hukuki güvenlik içerisinde hissetmeyişi sadece mahkemeler nezdinde bizleri ilgilendiren konular değil. Aynı zamanda bu ülkenin ekonomisini de çok derinden ilgilendiren bir konu. Anayasal temel hak ve hürriyetlerimizi koruma makamı olan yargının, hak ve hürriyetlerin ihlal edilmesinde araçsallaştırılması kadar derin bir sorundan bahsediyoruz. Aslında çözümün de zor olmadığını düşünüyoruz. En temel çözüm; gerçekten bağımsız yargıya ihtiyacı olan kadroların TÜRKİYE’yi yönetmesidir. Ancak bizim de topluma yargı bağımsızlığının neye tekabül ettiğini, adalete neden ekmek kadar, su kadar ihtiyacımız olduğunu anlatmamız gerekiyor.”

Sağkan, geçtiğimiz üç yıl içerisinde TÜRKİYE’nin demokratikleşmesine yönelik çok sayıda yazılı metnin gündeme geldiğini, bunların bir kısmının da kanunlaştığını kaydettiği konuşmasında; “Ancak dönüp baktığımızla hala yargı bağımsızlığında geriye gitmekte olan bir sisteme sahibiz. Demek ki çözüm sadece yasal mevzuata ilişkin düzenlemeler yapmakta değil. Somut bir adım atılacaksa, ilk olarak bağımsız bir Hakimler Savcılar Kurulu yapılanması kurgulanmalı. Gerçekten samimi ve en etkili adım bu olur” ifadelerini kullandı.

Söyleşi daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

ORDU PROTOKOLüNE ZİYARETLER

TBB heyeti, Ordu’da bazı ziyaretlerde de bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'le makamında bir araya gelerek sohbet eden Sağkan ve beraberindekiler; Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş ile Adalet komisyonu Başkanı Dr. Mesut Bilen’e de ayrı ayrı nezaket ziyaretinde bulundu.

ZİYARETİ KONSERLE NOKTALADILAR

TBB yönetimi Ordu ziyaretini, gün boyunca kendisine eşlik eden heyetle birlikte izlediği Ordu Barosu Türk Müziği Konseri ile noktaladı. Samsun Barosu Başkanı Pınar Gürsel Yıldıran ile TBB önceki Yönetim Kurulu üyesi Av. Gültekin Uzunalioğlu’nun da izlediği konserin ardından Sağkan, etkinlikte görev alan müzisyen meslektaşları kutlayarak; Baro Başkanı Sibel Torun ve Yönetim Kurulu üyeleri ile avukatlara konukseverliklerinden dolayı teşekkür etti.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle