TBB YÖNETİMİ, SAKARYA BAROSU'NUN 68. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ TÖRENİNE KATILDI

1836

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Başkan Yardımcısı Av. Sibel Suiçmez, Genel Sekreter Av. Veli Küçük ve Sayman Av. Gökhan Bozkurt, Sakarya Barosu’nun 68. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene katıldı.

Sakarya Barosu Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız’ı, kurul üyelerini, avukatları ve stajyerleri kutlayan Sağkan, davetlileri ve meslektaşları selamladığı konuşmasında, ilk olarak törene katılan gazilere şükranlarını sundu.

“Eğer Sakarya Baromuzun 68. Kuruluş Yıldönümünü özgürce kutlamak için bir arada bulunabiliyorsak, eğer bizler yurttaşlarımızın hakkını ve hukukunu savunmak için özgürce çalışabiliyorsak, bunu her şeyden önce şehitlerimize, gazilerimize ve şehit-gazi yakınlarına borçluyuz” diyen Sağkan, Sakarya’nın Bağımsızlık Savaşı sırasında, işgalcilere karşı verilen halk direnişinin önemli yerleşim yerlerinden olduğuna dikkat çekti.

Sağkan en zor zamanlarda her türlü tehlikeyi göze alarak Anadolu’ya silah sevkiyatı yapan kahramanların torunlarıyla; hak hukuk ve adalet arayışında cesurca mücadele eden meslektaşlarla bir arada bulunmaktan onur duyduğunu söyledi.

Geçen sene tam bu zamanlarda, TÜRKİYE Barolar Birliği Genel Kurulu’ndan yaklaşık iki hafta sonra ilk şehir dışı resmi gezisini yine Sakarya’ya yaptığını hatırlatan Sağkan, “O zaman 67. Kuruluş Yıldönümüydü. Şimdi 68’de yine buradayız. 69’da 70’te ve devamında, yaşamımız el verdikçe burada çok değerli dostlarımızla bir arada olacağız” ifadelerini kullandı. Sağkan sözlerini “İyi ki avukatlar var, iyi ki Sakarya Barosu var” diye noktaladı.

Birlik Başkanı daha sonra Baro Başkanı Av. İlknur Ebiz Yıldız ile birlikte meslekte 25, 40 ve 50 yılını dolduran avukatlara plaket takdiminde bulundu.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle