TBB YÖNETİMİ VE BARO BAŞKANLARI "AVUKATLAR GÜNÜ ETKİNLİKLERİ" KAPSAMINDA KIRIKHAN VE İSKENDERUN'DA

1212

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Yönetimi, 5 Nisan Avukatlar Günü’nü kapsayan hafta boyunca sürecek ve Baro Başkanlarının katılımıyla planlanan, deprem bölgesindeki ziyaretlere ve meslektaş buluşmalarına Hatay’dan başladı.

Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan’ın ilk durağı Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın ile birlikte gittikleri Kırıkhan oldu. Konya Barosu Başkanı Av. Oktay Unkur ile birlikte Kırıkhan Adliyesi’nde Cumhuriyet Başsavcısı Osman öztürk’e bir ziyaret gerçekleştiren Sağkan ve beraberindeki heyet daha sonra Kırıkhan’da gönüllü avukatlarla bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Heyet ayrıca bölgede görev yapan meslektaşların sorunlarını dinledi.

Birlik Başkanı Sağkan, Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın’la birlikte, Kırıkhan’dan İskenderun’a geçerek; TBB Genel Sekreteri Av. Veli Küçük, Sayman Gökhan Bozkurt ve Yönetim Kurulu üyesi Av. Ercan Demir’in de katılımıyla Baro Yönetimi ve avukatlarla buluştu.

çalışmalara katılmak üzere diğer illerden gelen Baro Başkanları ile birlikte hem deprem bölgesinde görev yapan meslektaşları hem de diğer illerden gelen gönüllü meslektaşları ziyaret eden ve dinleyen TBB heyeti, bölgedeki ihtiyaçları, ihtiyaçların temin edilmesinde ortaya çıkan zorlukları, bu zorlukların nasıl aşılabileceğine ilişkin önerileri tek tek not aldı. Ayrıca depremzede yurttaşlara sağlanan hukuki desteğe ve bu çerçevede başlatılan yargı sürecine ilişkin gelişmeler değerlendirilerek bundan sonra atılacak adımlar üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Toplantının ardından konteyner ve çadır kentlerde incelemeler yapılarak gönüllü avukatlardan çalışmalar hakkında bilgi alındı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle