TBB YÖNETİMİ VE BARO BAŞKANLARI AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET VE CMK TARİFELERİ ANA GÜNDEMİYLE TOPLANDI

2342

46. Baro Başkanları Toplantısı, 23 Temmuz 2022 tarihinde, TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Yönetim Kurulu üyeleri ve baro başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantıyı açan Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, gündeme ilişkin bilgi verdi. Bu çerçevede toplantının ana gündemini Avukatlık Asgari ücret ve CMK tarifelerinin belirlenmesi ile avukata yönelik şiddetin durdurulması oluşturdu.

Sağkan toplantıyı açış konuşmasında, gündemde yer alan konularla ilgili bugüne kadar yaşanan sürece ilişkin bir özet yaparak, son olarak Adalet Bakanlığı ile baro başkanlarının da katılımıyla yapılan görüşme neticesinde; Avukatlık Asgari ücret ve CMK tarifelerini bu adli tatil sürecinde görüşmek üzere bir komisyon oluşturdukları hatırlattı.

Bakanlıkla yapılan çalışmaya sunulacak teklifin sınırlarını baro başkanlarından gelecek öneriler çerçevesinde belirleyeceklerini kaydeden Sağkan, Avukatlık Asgari ücret Tarifesi ile CMK Tarife’sinin son 10 yılda enflasyon oranı, asgari ücret, döviz gibi ekonomik göstergeler karşısındaki kaybı ile önümüzdeki yıla ilişkin ekonomik beklentileri gösteren bir sunum yaptı.

Baro Başkanlarının teker teker söz alarak görüşlerini ifade etmelerinin ardından bir sonuç bildirgesi hazırlanarak kamuoyu ile paylaşıldı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle