TBB'de "Şiddetle Mücadelede Toplumsal İş Birliği" Forumu Düzenlendi

1701

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Şiddetle Mücadele Kurulu tarafından, “Şiddetle Mücadelede Toplumsal İş Birliği” konulu forum düzenlendi.

Forum’un açılış konuşmalarını TBB Başkan Yardımcısı Av. Gürkan Altun ile Şiddetle Mücadele Kurulu Dönem Sözcüsü Av. Asude Şenol yaptı.

Konuşmasında şiddetin her kolunun birbiriyle etkileşimli olduğuna vurgu yapan Altun, barış içinde bir toplum yaratmaya katkı sunmak adına Forum’a katılan şiddet mağduru yakınlarına teşekkür etti.

Şenol ise toplumsal şiddetin en önde gelen nedenlerden birinin toplumda hukuk ve adalet algısının zayıflaması olduğunu belirterek, sorunun hukukla sıkı ilişkisi nedeniyle, çözümü için çalışma konusunda TBB olarak kendilerini öncelikli görevli kabul ettiklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Av. Şükran Eroğlu yönetimindeki birinci oturumda, uğradıkları şiddet sonucunda hayatlarını kaybeden Diyarbakır Barosu önceki Başkanı Av. Tahir Elçi’nin eşi Av. Türkan Elçi, Ankara’daki gar saldırısında hayatını kaybeden Av. Uygar Coşkun’un eşi Av. Mehtap Sakinci Coşkun, eşi tarafından katledilen Av. Müzeyyen Boylu Issı’nın annesi Türkan Boylu, Artvin’deki HES protestosunda yaşamını yitiren Metin Lokumcu’nun kardeşi Ayşe Lokumcu, Eskişehir’deki Gezi Parkı protestolarında öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın abisi Av. Gürkan Korkmaz ve akademisyen Ceren Damar Şenel’in babası Mustafa Damar birer konuşma yaparak yaşadıklarını anlattı, acılarını paylaştı.

Av. Asude Şenol’un yönetimindeki ikinci oturumda ise Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Av. Ahmet Kemal Şenpolat, TÜRKİYE Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Psikiyatr Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, önce Kadın ve çocuklar Derneği Başkanı Av. Müjde Tozbey Erden ve CHP 25-26. Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı konuşmacı olarak yer aldı.

TBB’de düzenlenen Forum’a sanatçı Ezgi Mola ile gazeteci Zafer Arapkirli de çevrimiçi olarak katılım sağladı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle