TBB'de Yapılan Görüşmede, AYM Kararlarının Daha İyi Uygulanmasının Desteklenmesi Projesi Kapsamında Çizilecek Yol Haritası Ele Alındı

1039

Anayasa Mahkemesi’nin ana faydalanıcı olduğu, TÜRKİYE Barolar Birliği’nin (TBB) proje paydaşı olarak desteklediği ve Avrupa Konseyi tarafından uygulanan Anayasa Mahkemesi’nin Temel Haklar Alanındaki Kararlarının Etkili Şekilde Uygulanmasının Desteklenmesi Projesi kapsamında, “AYM kararlarının derece mahkemelerince daha iyi uygulanmasını sağlamak üzere çizilecek yol haritasının hazırlanması amacıyla” TBB’nin ev sahipliğinde bir görüşme gerçekleştirildi.

Görüşmeye TBB Başkan Yardımcısı Av. Sibel Suiçmez, İnsan Hakları Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Doç. Dr. Ozan Ergül, Avrupa Konseyi Kıdemli Proje Yöneticisi çağlar Kıran, akademisyenler Doç. Dr. Ulaş Karan ve Jeremy McBride katıldı.

01 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilen görüşmede Başkan Yardımcısı Suiçmez, AYM kararlarının yerel mahkemelerde daha etkili uygulanmasında yaşanan sıkıntılara değindi. Suçimez, TBB’nin bu konuda avukatları daha donanımlı hale getirmek amacıyla yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek kurulacak iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

İlgili proje kapsamında düzenlenen toplantılar sonucunda Anayasa Mahkemesinin Temel Haklar Alanındaki Kararlarının yerel mahkemeler nezdinde etkili bir şekilde uygulanması için yol haritasının çizilmesi hedefleniyor.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle