TBB'DEN AVUKATLIK HİZMETLERİNDEKİ KDV’NİN İNDİRİLMESİ İÇİN KRİTİK GÖRÜŞME

3760

TBB'den avukatlık hizmetlerindeki KDV'nin indirilmesi için kritik görüşme

TÜRKİYE Barolar Birliği, avukatlık hizmetlerindeki KDV oranının indirilmesi için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

Bu kapsamda TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyet, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ı ziyaret etti. Ziyaretin konusunu, vatandaşların adalete erişim haklarını kullanmalarını kolaylaştırmak için avukatlık hizmetlerinde KDV oranının indirilmesinin, hazırlanmakta olan yargı reformu stratejisi belgesi kapsamında yer verilmesi oluşturdu. 

Albayrak: Vergi reformu içinde değerlendirilecek

Edinilen bilgiye göre görüşmede Bakan Albayrak bu hususun, çalışması yapılan kapsamlı vergi reformu içerisinde değerlendirileceğini ifade etti. Görüşmede, TBB Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin ile TBB Yönetim Kurulu Sayman üyesi Av. Sabri Erdal Güngör de yer aldı. TBB Başkanı Feyzioğlu aynı konuda daha önce de Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal ve Adalet Bakanlığı yetkilileri ile ayrıntılı bir görüşme yapmıştı. 

Feyzioğlu: Kısa süre içinde somutlaşmasını bekliyoruz

Bakan Albayrak ile görüşmesinden sonra Feyzioğlu, "Sayın Bakanımız ile çok verimli bir toplantı yaptık. Vatandaşlarımızın avukatlık hizmetlerinden yararlanmalarını kolaylaştıracak düzenlemenin nispeten kısa bir süre içerisinde somutlaşarak yürürlüğe girmesini bekliyoruz. Hem Sayın Ağbal hem Sayın Albayrak hem de Sayın Adalet Bakanımız buna çok sıcak yaklaşıyor" dedi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle