TEKİRDAĞ BAROSU HİZMET BİNASI TÖRENLE AÇILDI

5978

Türkiye Barolar Birliği'nin katkılarıyla hayata geçirilen Tekirdağ Barosu Hizmet Binası, 29 Kasım 2016 tarihinde gerçekleştirilen açılış töreniyle hizmete girdi.

Tekirdağ Barosu Başkanı Av. Erhan Sezer ve Baro Yönetim Kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen törene, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtük, Adalet Komisyonu Başkanı Naci Ergin, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, TBB Genel Sekreteri Av. Güneş Gürseler, TBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Sabri Erdal Güngör, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Eyyüp Sabri Çepik, Av. Kürşat Karacabey ve Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken ile çok sayıda baro başkanı ve avukat katıldı.

Törende konuşan TBB Başkanı Feyzioğlu, Tekirdağ Barosu'nun yeni hizmet binası tüm avukatlara hayırlı olmasını diledi. Feyzioğlu, "Dilerim ki inşaatlar yapmak, binalar satın almak kadar içine adaleti de koymak, bir gün içimize sinen ölçülerde mümkün olsun. Ama bunu da başaracağımıza eminim" dedi.

Feyzioğlu ayrıca, Türkiye'deki hakim ve savcı açığına dikkat çekerek 5 yıllık avukatlık tecrübesi olan avukatlardan faydalanılarak söz konusu açığın kapatılabileceği önerisini getirdi. Avukatlık mesleği için sınav şartı getirilmesi gerektiğinin de altını çizen Feyzioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dünyada avukatlık mesleğine sınavsız giren ve kendine hala çağdaş diyen tek ama tek toplumuz. Bu kabul edilemez, hukuk fakültesine okuyan öğrenci arkadaşlarımızın desteğini talep ediyorum. Ruhsatlarını sadece süs diye, duvara asmak istemiyorlarsa, o ruhsatın halen avukatlık ruhsatı kalmasını arzu ediyorlarsa lütfen avukatlık sınavı için bizimle iş birliği yapsınlar ve kenetlenelim. Diyecekler ki şimdi peki avukat olmayan ne olsun. Açık bir şekilde söylüyorum. Avukatlık hiçbir şey olamamışın mesleği değildir. Avukatlar vatandaşın temel hak ve hürriyetlerini koruyan insanlardır. Eğer ki avukatlığın kalitesinde herhangi bir düşüş olursa, vatandaşların temel hak ve hürriyetlerine ulaşmalarında sorun olur. Biz bu talebi 79 milyon adına yapıyoruz."

Kendisi de Tekirdağlı olan TBB Genel Sekreteri Gürseler de, sıcak ev sahipliği için Tekirdağ Barosu'na ve Baro mensubu tüm avukatlara teşekkür ederek, "Türkiye'nin gerçek hukuk devletine ve eksiksiz demokrasiye ulaşması yolunda sürdürdüğümüz gayrette hepimize başarılar diliyorum" dedi.

Törende Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan da kısa bir konuşma yaptı.  

Açılışın ardından, baroya yeni katılan avukatlara yemin töreni düzenlendi. TBB Başkanı Feyzioğlu daha sonra Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan'ı makamında ziyaret etti.