TÜBAKKOM 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI BASIN AÇIKLAMASI

2050

İzinde olduğumuz ve sonsuza kadar da öyle kalacağımız büyük önderimiz, Kurtuluş Savaşı destanımızın kahramanı, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi: “TÜRKİYE Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.”

Bugün kuruluşunu büyük bir onur duyarak kutladığımız Cumhuriyetimiz, dünyada kadın ve kadın haklarına değer ve önem veren öncü devlettir. Cumhuriyet aslında bir kadın devrimidir. Türk kadınları, Cumhuriyetimizin kurulması ve devamındaki devrim yasalarıyla sosyal haklarını, ekonomik haklarını ve siyasal haklarını elde etmişlerdir. Türk Kadınlarının toplumsal statüsünü köklü bir biçimde değiştirmek ve onları sorumlu, kendine güvenen birer vatandaş haline getirmek, TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün ve Cumhuriyet zihniyetinin başlıca hedefi olmuştur. Kadın kazanımlarının arttığı Cumhuriyet’in kuruluşundan itibaren kadının sosyal, ekonomik ve siyasi konumunu iyileştirici uygulamalara başlamıştır.

Atatürk’ün devrimleri içinden en önemlilerinden biri olan hukuk devrimiyle, kadınlar erkeklerle eşit konuma gelmiştir.  Cumhuriyet devrimleri ve değerleriyle kadın toplumsal yaşama girmiş, siyasi ve ekonomik alanda yer almıştır.

TÜRKİYE Cumhuriyetinin 96. Yılında Cumhuriyetimizin devrim ve değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için üzerimize düşen görev ve sorumluluğun bilincindeyiz. Bu nedenle, “demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti” olan Cumhuriyetimizin kazanımlarından ödün vermeden, kadınların insan haklarının sağlanması için Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine ve devrimlerine bağlı olarak, TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin muasır medeniyete erişmesi mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah ve devrim arkadaşlarını minnetle ve saygılıyla anıyoruz. 28.10.2019

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ KADIN HUKUKU KOMİSYONU (TüBAKKOM)