TÜBAKKOM 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI BASIN AÇIKLAMASI

828

CUMHURİYET KAZANIMLARINDAN öDüN VERMEYECEĞİZ.

önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Türk Milletinin yazdığı Kurtuluş Savaşı destanımızın sonucunda kurulan TÜRKİYE Cumhuriyeti Devleti Demokratik, Laik ve Sosyal bir Hukuk Devletidir. 29 Ekim 1923 tarihinde ilan edilen Cumhuriyet karanlıktan aydınlık bir geleceğe bilim ve akılla yürüme azminin büyük bir zaferidir.

Bugün 98. Kuruluşunu büyük bir onurla kutladığımız Cumhuriyetimiz aslında bir kadın devrimidir. Türk kadınları Cumhuriyetimizin kurulması ve devamındaki devrim yasalarıyla sosyal haklarını, ekonomik haklarını ve siyasal haklarını elde etmişlerdir. Türk Kadınlarının toplumsal statüsünü köklü bir biçimde değiştirmek ve onları sorumlu, kendine güvenen birer vatandaş haline getirmek TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Cumhuriyet değerlerimizin başlıca hedefi olmuştur. Nitekim hukuk devrimiyle kadınlar erkeklerle eşit konuma gelmiş, Cumhuriyet devrimleri ve değerleriyle kadınlar toplumsal yaşam içinde, siyasi ve ekonomik alanda yer alarak, önemli başarılar elde etmişlerdir.

TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin 98. Yılında Cumhuriyetimizin devrim ve değerlerinin korunması ve geliştirilmesi için üzerimize düşen görev ve sorumluluğun bilinciyle, Demokratik, Laik, Sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin kazanımlarından ödün vermeden, kadınların İnsan Haklarının sağlanması ve geliştirilmesi için ; Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine ve devrimlerine bağlı olarak, TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin muasır medeniyete erişmesi mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtiyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu önderimiz Mustafa Kemal ATATüRK' ü, silah ve devrim arkadaşlarını minnetle ve saygılıyla anıyoruz. 28.10.2021.

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ
KADIN HUKUKU KOMİSYONU


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle