TÜBAKKOM BASIN AÇIKLAMASI

2162

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde özel bir hastanenin başhekimi olarak görev yapan doktorun, aynı hastanede görevli kadın pratisyen hekime karşı 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan yargılandığı davada, sanığın 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına ve hüküm ile birlikte tutukluluk halinin devamına karar verilmiştir.

Dosyanın istinaf mahkemesine gönderilmesi ile yapılan değerlendirmede, atılı bulunan suçun hukuki vasfının değişme ihtimaline binaen, sanığın tahliyesine karar verilerek duruşması 03/10/2022 tarihine bırakılmıştır.

Sanığın mağdur ile arasındaki güven ve iş ilişkisini kullanarak, önceden alkol ve ilaç vererek direncini kırdığı mağdura yönelik cinsel saldırı suçunun nitelikli halini gerçekleştirdiği sübut bulunan ilk derece mahkemesinin kararına karşın istinaf mahkemesince gerekçe belirtilmeksizin tahliye edilmesi eril adaletin cezasızlık politikasının bir örneğidir.

TüBAKKOM olarak her türlü şiddetin ve cinsel istismarın önlenmesi için kadınların yanında mücadelemizi sürdüreceğimizi vurguluyor, failin en ağır cezayı alması için yasal sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz.

TÜRKİYE Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TüBAKKOM)