TÜBAKKOM, Kadınların Adalete Erişimini Desteklemek Amacıyla Deprem Bölgesindeki Çalışmalarına Devam Ediyor

713

Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku komisyonu (TÜBAKKOM), 6 Şubat 2023’te gerçekleşen ve 11 ili etkileyen depremlerin kadınların adalete erişimi üzerindeki etkilerinin araştırılması ve bu etkiler çerçevesinde kadınların deprem sonrası adalete erişimini desteklemek amacıyla, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Türkiye Ofisi ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) arasında tesis edilen iş birliği kapsamında bölgedeki çalışmalarına devam ediyor.

Bu çerçevede, 10-11 Ağustos tarihlerinde TÜBAKKOM Yürütme Kurulu üyeleri ve proje ekibi tarafından Malatya'da ziyaretler gerçekleştirilerek, Malatya Baro Başkanlığı ve Kadın Hakları Merkezi, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, kolluk kuvvetlerinin aile içi şiddet birimi görevlileri ve Cumhuriyet Başsavcılığı katılımı ile proje hakkında 2. paydaş toplantı yapıldı.

Toplantıların ardından ilde depremzede kadınların adalete erişimindeki engellerin, depremin kadın yaşamında meydana getirdiği mağduriyetlerin ve hak ihlallerinin tespiti amacıyla Yeşilyurt Konteyner Kent'inde odak grup görüşmeleri gerçekleştirilerek, kadınların temel hukuki ihtiyaçları belirlendi.

İş birliği kapsamında yapılan tespitler sonucunda, kadınların adalete erişiminin desteklenmesi için avukat eğitimleri ve kadınlara yönelik hukuki bilgilendirme oturumlarını kapsayan “Kadınların Deprem Sonrası Hukuk Okuryazarlığının Geliştirilmesi” projesinin uygulanması planlanıyor.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle