TÜRK DÜNYASI HUKUKÇULARI KASTAMONU’DA BULUŞTU

2689

TÜRKİYE Barolar Birliği ve Kastamonu Barosu tarafından ortaklaşa düzenlenen “ülkelerarası İlişkilerin Gelişmesinde Baroların ve Avukatların Rolü” konulu etkinlik, Türk dünyası hukukçularını Kastamonu’da bir araya getirdi.

Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan, özbekistan, Moğolistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti avukat örgütlerinin başkanları ve yöneticileri, 29-30 Haziran tarihlerinde 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kastamonu'da gerçekleştirilen etkinliklere katıldı.

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin özbek, Kastamonu Barosu Başkanı Av. Mehmet çiftçi, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Kastamonu Vali vekili Ahmet Ertürk’ün açış konuşmalarıyla başlayan program, konuk ülke temsilcilerinin konuşmaları ile devam etti.

Kastamonuluların Kurtuluş Savaşı’nda eli silah tutan evlatlarını cepheye göndermekle yetinmediklerini, cephedeki Mehmetlerin lojistik, mermi, mühimmat başta olmak üzere her türlü ihtiyacının temini için, yediden yetmişe cephe gerisinde seferber olup insan zinciri oluşturduklarını söyleyen Feyzioğlu, “ülkenin ve milletin zor günlerinde, umutsuz anlarda ortaya çıkan, elini değil gövdesini taşın altına koyan Kastamonuluların, çanakkale Mucizesinin yaratılmasında, Kurtuluş Savaşında, Cumhuriyet’in kuruluşundaki fedakarlık ve kahramanlığına Türk Milleti çok şey borçludur” diye konuştu.

TBB Başkan Yardımcısı Av. Hüseyin özbek yaptığı konuşmada, Kastamonu buluşmasının, tarihi ve kültürel paydalara hukuk paydalarının da katılmasıyla daha güçlü birlikteliklerin yolunu açacağının altını çizdi.

Aynı günün akşamında Şef Serdar Yasun yönetimindeki TÜRKİYE Barolar Birliği Türk Halk Müziği Topluluğu tarafından “Türkülerle Türk Dünyası ve Seymenler Gösterisi” gerçekleştirildi.

Heyet 30 Haziran’da ise Atatürk'ün 1925 Ağustosunda İnebolu'da konuşma yaptığı, şu anda Kurtuluş Müzesi olan, dönemin İnebolu Türkocağı Binasını ziyaret etti.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle