Türkiye Barolar Birliği 37. Olağan Genel Kurulu Çanakkale'de Yapıldı

4356

Ağırlıklı olarak mali konuların ele alındığı TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) 37. Olağan Genel Kurulu, 17-18 Aralık 2022 tarihlerinde, çanakkale’de yapıldı.

Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan’ın toplantıyı başlatmasının ardından Genel Kurul Başkanlık Divanı oluşturuldu. Divan Başkanlığına çanakkale Barosu Başkanı Av. Hande Keskin seçilirken, Başkan Yardımcılığına Kastamonu Barosu Başkanı Av. özgür Demir; Divan üyeliklerine ise Antalya Barosu Delegesi Av. Can Ercan ve Tunceli Barosu Delegesi Av. Eda Erdoğan Can seçildiler.

Divanın oluşumunun ardından, Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk, tüm şehitler, gaziler ile meslek şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Birlik Başkanı Sağkan Genel Kurul’da yaptığı konuşmada TÜRKİYE'nin bağımsızlık mücadelesi meşalesinin çanakkale'de yakıldığını hatırlatarak “çanakkale, gencecik vatan evlatlarının, torunları özgür bir ülkenin sabahına uyansınlar diye kendi mevsimlerinden vazgeçtikleri topraklardır” dedi.

Konuşmasında şiddete uğrayan ve öldürülen meslek mensuplarını anan Sağkan, “Bugün bizleri bir araya getiren bu manevi bağ, zorlu koşullar altında bu ülkede yaşayan her yurttaş için hiçbir ayrım gözetmeksizin hukukun üstünlüğünü tesis etme arzusudur. Bu bağ yeri geldiğinde canları pahasına hukukun üstünlüğü mücadelesinden çekinmeyen meslektaşlarımız ve baro başkanlarımızla kurulmuştur” dedi.

TBB’nin faaliyetlerine ilişkin geniş bir sunum yapan Sağkan’ın konuşmasının ardından 2017-2021 dönemde Birlik organlarında görev alan avukatlara plaketleri takdim edildi.

Plaket takdimini takiben Yönetim Kurulunun 01.11.2021-31.10.2022 tarihlerine ilişkin çalışma raporu üzerine müzakerelere geçildi.

Delegelerin görüş ve düşüncelerini dile getirdiği toplantıda yapılan oylama sonucunda Av. R. Erinç Sağkan başkanlığındaki TBB Yönetimi, Genel Kurul üyeleri tarafından ibra edildi.

TBB MESLEK KURALLARINDA DEĞİŞLİK

Genel Kurul’un ikinci gününde; başta bağlı çalışan avukatlar ve stajyer avukatların çalışma koşulları olmak üzere yargı kararları da dikkate alınarak TBB Meslek Kurallarının bir kısım maddelerinde değişikliğe gidildi.

TBB 37. Olağan Genel Kurulu, Birlik Başkanı Sağkan’ın Genel Kurul üyelerine teşekkür ettiği kapanış konuşması ile sona erdi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle