TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ 52 YAŞINDA

1299

Yargının kurucu unsuru savunmayı temsil eden avukatların çatı örgütü TÜRKİYE Barolar Birliği olarak, insan hak ve özgürlükleri, demokrasi ve hukukun üstünlüğü mücadelesiyle örülü 52 yılı geride bıraktık.

Kurulduğumuz 9 Ağustos 1969 tarihinden bu yana olduğu gibi bundan sonra da barolarımız ve meslektaşlarımızla birlikte, savunmanın özgür, yargının bağımsız olduğu; adil yargılanma hakkının ihlal edilmediği, düşünceyi ifade özgürlüğünün hayata geçirildiği, vatandaşlarımızın adalete güven duyduğu ve hukuk güvenliğinin herkes için sağlandığı bir gelecek için mücadele etmeye aynı kararlılıkla devam edeceğiz.

Bu hedefe ulaşmak için sahip olduğumuz en büyük servet, TÜRKİYE Cumhuriyeti’nin kuruluş ilkelerinde de ifadesini bulan hukukun üstün değerleridir.

TÜRKİYE Barolar Birliği olarak bu değerler için verdiğimiz mücadeleden de avukatlık mesleğinin itibarını yükseltmek, meslektaşlarımızın karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek ve mesleki gelişmelerine destek sağlamak için çalışmaktan da bir an bile geri durmamız mümkün değildir.

Kuruluş yıldönümümüz vesilesiyle, bize onurlu geçmişimizi emanet eden TÜRKİYE Barolar Birliği’nin önceki Başkanlarına, Yönetim, Disiplin, Denetleme Kurulu üyelerine, TÜRKİYE Barolar Birliği Delegesi olarak görev yapmış tüm meslektaşlarımıza teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyor, ebediyete irtihal eden değerli başkanlarımızı, kurul üyelerimizi, delegelerimizi ve meslektaşlarımızı rahmet ve özlem ile anıyoruz.

Saygılarımızla.

TÜRKİYE Barolar Birliği