TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ ATA’NIN HUZURUNDA

4152

FEYZİOĞLU: BİZ, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN IŞIKLI YOLUNDAN GİDEN CUMHURİYET AVUKATLARIYIZ

Türkiye Barolar Birliği Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulları ile avukatlar, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun Büyük Önder Atatürk’ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunan heyet, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

TBB Başkanı Feyzioğlu, duygu ve düşüncelerini Anıtkabir Şeref Defteri’nde şöyle dile getirdi:

Büyük Önder Atatürk,

5 Nisan Avukatlar Günü vesilesiyle, Türkiye Barolar Birliği’nin seçilmiş kurulları olarak huzurunuzdayız.

Anıtkabir’den tüm Milletimize bir kez daha söz veriyoruz; üstünlerin hukuku yerine hukukun üstünlüğünü savunmaya yılmadan devam edeceğiz.

Biz avukatların bu şerefli mücadelesinin sonu aydınlıktır; herkes için adalettir; Türk Milleti’nin eşit yurttaşlık paydasında bir büyük kucaklaşmayı gerçekleştirmesidir.

Işıklı yolunun yorulmak bilmeyen yolcuları olarak Size minnettarız.

Daha sonra basına bir açıklama yapan TBB Başkanı, “Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün ışıklı yolundan giden Cumhuriyet avukatlarıyız. Dolayısıyla bu ülkenin keyfi bir şekilde yönetilmesine ve avukatların hedef tahtasına konulmasına izin vermeyeceğiz. Avukatlara yönelik her saldırı aslında vatandaşa yönelik saldırıdır. Bunu halkımızın çok iyi bildiğini de biliyoruz. Türkiye’de son beş yıldır Milletimiz ‘iyi ki avukatlar var, iyi ki barolar var’ diyor; bu, mücadelemizin sonucudur” diye konuştu.

Fotoğraflar


Fotoğraf 1

Fotoğraf 2

Fotoğraf 3

Fotoğraf 4

Fotoğraf 5

Fotoğraf 6

Fotoğraf 7

Fotoğraf 8

Fotoğraf 9