TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ AVUKATLAR GÜNÜ’NÜ KUTLADI

6413

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla Türkiye Barolar Birliği’nde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi. Etkinliğin açış konuşmalarını Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ile Türkçe Konuşan ve Akraba Ülkeler Avukat Örgütleri Birliği kuruluş çalışmaları kapsamında TBB’nin misafiri olan Macaristan Barolar Birliği Başkanı Janos Banati yaptı.

TBB Başkanı Feyzioğlu konuşmasında, "5 Nisan Avukatlar Günümüz bütün karanlıklara baskılara rağmen inadına kutlu olsun" diye konuştu.

"Türkiye'de avukatlık zor bir dönemeçten geçiyor. Hukuk devleti ve demokraside sıkıntılarımız var. Ama hepsini aşacağımıza, mücadeleye kararlılıkla devam ettiğimiz takdirde, bütün sorunları birer birer aşacağımıza eminim" diyen Feyzioğlu, şöyle devam etti:

"İnsanlık tarihine bakıldığında, hep iktidarla - otoriteyle toplumun, bireylerin bir hak ve özgürlük mücadelesi içinde olduğunu görüyoruz. Özgürlük mücadelesinin lokomoti de daima avukatlar olmuş. Daha sıkıcı, daha az sorunlu bir ülkede, bir dönemde yaşamayı belki isterdik ama o zaman tarihi sadece kitaptan okurduk. Şimdi Türkiye'deki bütün meslektaşlarım, bugünün tarihini yazanlar arasında ve sizin yazdıklarınızı, hep birlikte yazdıklarımızı ileriki nesiller tarih kitaplarından okuyacaklar."

Macaristan Barolar Birliği Başkanı Banati de dünyanın neresinde olursa olsun avukatların, özgür bir ülkede yaşamak ve mesleği özgür bir ülkede icra edebilmek için mücadele verdiklerini söyledi. “Birbirimizden bir şeyler öğrenmek için benzerliklerimize bakarak değil, bizi farklı kılan şeyleri öğrenmek ve bunlardan ders çıkarmalıyız” diyen Banati, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Barolar ve Barolar Birliği siyasi olarak bağımsızdır. Vatandaşlar bu sayede, devlete karşı haklarının korunacağını bilirler. Türkiye’de de durumun böyle olduğunu öğrendik. Öte yandan, Macaristan da her şey tozpembe değil. Özellikle mevzuat konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Kanunlar çok hızla kaleme alınıyor. Profesyonel hazırlık süreci gerçekleştirilmiyor. Daha çok siyasi güdülerle hareket ediliyor. Baroların bağımsızlığını koruduğumuz ölçüde etkimiz de artacaktır diye düşünüyoruz. Aynı düşüncelerimiz Türkiye için de geçerli.”

Sözlerini, “İnsan hakları için verdiğiniz mücadelede, biz de sizinle birlikteyiz” mesajıyla sonlandıran Macaristan Barolar Birliği Başkanı, kürsünden ayrılmadan önce TBB Başkanı Feyzioğlu’na Macaristan Bayrağı takdim etti.

Program, Avukatlar Günü sebebiyle düzenlenen makale, şiir ve fotoğraf yarışmaları ödül töreniyle devam etti. Yarışmalarda dereceye giren makale, şiir ve fotoğraf sahibi hukukçular ödüllerini Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Yönetim Kurulu üyeleri ile jüri üyelerinin elinden aldılar.

Ödül töreninin ardından, “Hukukçular Arası Fotoğraf Sergisi ve Hukukçu Karikatüristler Sergisi’nin açılışları yapıldı.

Avukatlar Günü 2015 Programı, Bursa Barosu Tiyatro Topluluğu üyeleri Av. Metin Öztosun, Av. İsmail Metin, Av. İnci Kutgün, Av. Özgür Aksoy, Av. İzzet Boğa, Çetin Canbaz tarafından ud, bağlama ve çeşitli vurmalı sazlar eşliğinde sahnelenen “Kuvayı Milliye Destanı” ile son buldu.

Fotoğraflar


Fotoğraf 1

Fotoğraf 2

Fotoğraf 3

Fotoğraf 4

Fotoğraf 5

Fotoğraf 6

Fotoğraf 7

Fotoğraf 8

Fotoğraf 9

Fotoğraf 10

Fotoğraf 11

Fotoğraf 12

Fotoğraf 13

Fotoğraf 14

Fotoğraf 15

Fotoğraf 16

Fotoğraf 17

Fotoğraf 18

Fotoğraf 19

Fotoğraf 20

Fotoğraf 21

Fotoğraf 22

Fotoğraf 23

Fotoğraf 24