Türkiye Barolar Birliği, Baro Başkanları ve Delegeler Çanakkale'de

1823

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) 37. Olağan Genel Kurul Kurulu, çanakkale Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreniyle başladı.

Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan; Yönetim, Disiplin ve Denetleme üyeleriyle Baro Başkanları, TBB Delegeleri ve yurttaşların katıldığı törende, Sağkan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunan heyet, hep birlikte İstiklal Marşı’nı okudu.

Sağkan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bugün emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesi destanının yazıldığı topraklardayız.

Bugün bu destanın yazıldığı topraklarda Anafartalar Komutanı Gazi Mustafa Kemal’in, bir ulusun kurtuluş savaşının başkomutanı olarak çıktığı topraklardayız.

Bugün aslında 117 yıl önce, atalarımızın emperyalizme karşı mücadele verdiği, kurtuluşun da kuruluşun da başladığı topraklardayız.

Bizler de onların torunları olarak bu ülkede yurttaşlarımızın hukuki güvenliğe kavuşması için, hukukun üstünlüğü mücadelesi veren savunma hakkının temsilcisi avukatlar ve onların meslek örgütleri Baroların ve TÜRKİYE Barolar Birliği’nin temsilcileriyiz. Hem mesleğimiz hem meslektaşlarımız hem de bu ülkede yaşayan her bir fert için ayrı ayrı üzerimizdeki sorumluluk çok büyük. Bu yüzden 37. Genel Kurul’un bu topraklarda yapılıyor olması, Cumhuriyetimizin 100. yılına girerken çok ayrı bir anlam taşıyor.”

Konuşmasında, bu mali genel kurulun çanakkale’de yapılması kararını veren bir önceki TBB Genel Kurul üyelerine ve 37. Genel Kurul’a ev sahipliği yapan çanakkale Barosu’na teşekkür eden Sağkan, konuşmasını “Bu topraklarda Genel Kurulumuzu özgürce yapabilmemiz için canlarını veren ve bu ülkede kurtuluşu ve kuruluşu gerçekleştiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz” sözleriyle noktaladı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle