TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ, BAROLAR VE AVUKATLAR KATLEDİLEN MESLEKTAŞLARI İÇİN KENETLENDİ

2201

Diyarbakır’da 19 Mayıs 2019 tarihinde, boşanma aşamasında olduğu eşi tarafından çocuklarının gözü önünde 11 kurşunla katledilen Avukat Müzeyyen Boylu cinayetine ilişkin dava, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde başladı.

TÜRKİYE Barolar Birliği, barolar ve avukatların, katledilen meslektaşları için kenetlendiği ilk duruşma, 09 Eylül Pazartesi günü yapıldı.

Duruşmaya Diyarbakır Barosu ile birlikte TBB Yönetim Kurulu üyeleri Av. Filiz Saraç ve Av. Ali Elibol, TÜRKİYE Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu (TüBAKKOM) ve Trabzon Barosu adına Av. Sibel Suiçmez ile Adıyaman, Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Batman, Bingöl, Bursa, Edirne, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kars-Ardahan, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Mardin, Mersin, Siirt, Sinop, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Trabzon ve Van barolarından yüzlerce avukat katıldı.   

Duruşmada, Diyarbakır Barosu adına Baro Başkanı Av. Cihan Aydın, Diyarbakır Barosu ile birlikte, duruşmaya katılan Baro ve Kadın Hakları Merkezleri’nin müdahillik taleplerinin kabul edilmesini talep etti.

Daha sonra söz alan avukatlar; Müzeyyen Boylu’nun annesi Türkan Boylu, TÜRKİYE Barolar Birliği, duruşmaya katılan barolar ile kadın dernekleri ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına müdahillik talebinde bulundu.

Mahkeme, Türkan Boylu ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın taleplerini kabul ederken diğer taleplerin reddine karar verdi. 

Duruşmada hazır bulunan tanıkların ifadelerinin alınmasından sonra İddia Makamı mütalaasında eksikliklerin ikmalini ve sanık hakkında tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mütalaaya karşı söz alan Türkan Boylu’nun avukatları Aslı Pasinli ve Hatice Demir, evlendikleri günden başlayarak şiddet gören Müzeyyen Boylu’nun verdiği hukuki mücadeleyi, yaptığı başvuruların karşısında adli makamların ayrımcı ve pasifliğini,  şiddet dosyalarının İstanbul Sözleşmesindeki yasağa rağmen arabuluculuğa yönlendirildiğini, cinayetin göz göre göre geldiğini, Müzeyyen’nin can güvenliği riskinin yüksek olduğunun tespitinin daha önce adli makamlarca yapılmış olmasına rağmen korunmadığını ifade ederek, “tasarlayarak ve canavarca hisle insan öldürme suçu” yönünden eksik delillerin toplanmasını talep etti.  

Mahkeme eksikliklerin giderilmesi ve sanık hakkında tutukluluk halinin devamı ile duruşmanın 4 Kasım 2019 tarihine ertelenmesine karar verdi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle