TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI AV. PROF. DR. METİN FEYZİOĞLU KİLİS BAROSU'NA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİNDE BULUNDU

4815

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Ocak ayından itibaren roket saldırılarına maruz kalan Kilis'e gitti. İldeki, sivil toplum kuruluşları ve saldırılarda hayatını kaybedenlerin aileleri ile görüşen Feyzioğlu, Kilis Barosu'na da geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Kilis Barosu Başkanı Av. H. Muammer Fazlıağaoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından Adliye Binası girişinde karşılanan Feyzioğlu'na Kilis ziyaretinde, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sabri Çepik, TBB Disiplin Kurulu Başkanı Av. Haşim Mısır, Gaziantep Barosu Başkanı Av. Bektaş Şarklı ve TBB Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken eşlik etti.

Kilis Barosu mensubu avukatlarla da görüşen Feyzioğlu, son dönemde giderek artan roket saldırılarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kilis halkına ve meslektaşlarına destek vermek amacıyla Kilis'e geldiklerini belirten Feyzioğlu şunları söyledi:

"Olanları basitleştirmek, önemsiz görmek mümkün değildir, Türkiye'nin bir sınır şehri, bir serhat şehri, tam 18 Ocak'tan itibaren düşmanın roket saldırısı altındadır. 17 ölü, 61 yaralı şeklinde kabul edilemez bir bilançoyla karşı karşıyayız. Aynı zamanda Kilis'teki iş hayatı durma noktasına gelmiştir. Esnaf SKK prim borçlarını ödeyemez durumdadır. Banka borçlarını ödeyemez duruma gelmiştir. Emlak piyasası çökmüştür. Emlak değerlerinde yüzde 40-50'lere varan korkunç bir düşüş olduğu bilgisine ulaştık. İnşaat sektörü tamamen durmuştur. Her yer satılık, ilanıyla doludur. Yine çarpıcı bir rakam, üniversitemizin 700 öğrencisi Kilis'ten yaşamaktan korktuğu için kayıt dondurarak şehri terk etmiştir.

KİLİS'İ GÜNDEMDE TUTMAK ZORUNDAYIZ

İnsanlar evinde, akşam yemeklerini yerken üstlerine roket yağıyor. Bu sizin başınıza gelse ne hissederseniz, işte buradaki yurttaşlarımız onu hissediyorlar. Kilis'ten de başka yere gitmek, kendi ülkelerinde sığınmacı konumuna düşmek istemiyorlar. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne güvenimiz tam. Savaş provokasyonlarına ödün vermeksizin gereğini yapacağına inanıyoruz. Devletimiz, bütün kurumlarıyla Kilis'i korumak zorunda. Kilis'i Milletimizin gündeminden düşürmemek de hepimizin görevi."