TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI AV. PROF. DR. METİN FEYZİOĞLU, MECLİS BAŞKANI'NIN "LAİKLİK ANAYASA'DA OLMAMALIDIR" AÇIKLAMASINI SERT SÖZLERLE ELEŞTİRDİ

6611

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Meclis Başkanı'nın "Laiklik yeni Anayasa'da olmamalıdır" açıklamasını sert sözlerle eleştirdi. Feyzioğlu, "Meclis Başkanı'nı yeminine sadık kalmaya, oturduğu makamın ağırlığını kavramaya davet ediyoruz" dedi. Feyzioğlu şöyle konuştu:

"Sayın Meclis Başkanı'nın, 'Laiklik Anayasa'dan çıkarılsın' şeklindeki sorumsuz açıklamalarını dehşet içinde dinledik. Meclis Başkanı'nı yeminine sadık kalmaya, oturduğu makamın ağırlığını kavramaya davet ediyoruz. Bütün bunları yapamayacaksa Meclis Başkanı'nı istifaya davet ediyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti laiklik ilkesi sayesinde Ortadoğu'nun mezhep savaşlarına kapılmamıştır. Laiklik ilkesi sayesinde İran ile korkunç bir savaşa tutuşmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti laiklik sayesinde her mezhepten vatandaşımızın, hukukun üstünlüğü ve demokrasi içerisinde yaşayabileceği bir istikrar ortamına kavuşmuştur.

Laiklik ilkesini pek yadırgayan ve 'Anayasa'da olmamalıdır' diyen Sayın Meclis Başkanı'nı paramparça olmuş Suriye'yi, Libya'yı ve Irak'ı ziyaret etmeye davet ediyoruz. Ne zaman ki bu ülkeler dış müdahaleler ile yıkılmış ve laiklik paramparça edilmiştir, işte o zaman kafa kesen IŞİD'ler, vekalet savaşları ve etnik temizlik başlamıştır.

Bir Meclis Başkanı düşünerek konuşmak zorundadır. O yüzden Sayın Meclis Başkanı'nı düşünmeye ve bu sözlerini geri almaya davet ediyoruz. Hukuk bilgisi hatalıdır, tarih bilgisi hatalıdır, siyasi tarih bilgisi hatalıdır, sanıyorum din bilgisi de hatalıdır…

Bizler terör örgütünün bütün kahpeliklerine karşı, dış destekli teröre karşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin arkasında dimdik olan vatanseverleriz. Sayın Meclis Başkanı'nın Türkiye Milletini bölmeye, terörle mücadeleyi zaafa uğratmaya yönelik, toplumumuzu yeni bir kutuplaşmanın içine atmaya yönelik bu açıklamalarını milli birlik ve beraberliğimize yönelik doğrudan açık ve yakın bir tehdit olarak nitelendirdiğimizi de herkesin bilmesini istiyoruz."