Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan Hatay Barosu’nca Düzenlenen 1 Eylül Dünya Barış Günü Etkinliğine Katıldı

1435

"BU üLKE, İNSAN HAKLARI TEMELİNDE YüKSELEN DEMOKRATİK BİR HUKUK DEVLETİ OLANA KADAR MüCADELE ETMEKTE KARARLIYIZ"

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Hatay Barosu tarafından 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlenen “Bir Anadolu özlemi: Hukuk, Sanat, Barış Ekseninde İnsan” konulu panele konuşmacı olarak katıldı.

Hatay Barosu Başkanı Av. Hüseyin Cihat Açıkalın’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, hukuk ve insan eksenine değinen Sağkan, avukatlığın insana temas eden bir meslek olduğuna vurgu yaptı. Sağkan hak arama hürriyetinin garantörü olan hukukçuların işlerini hakkıyla yapması halinde TÜRKİYE’de neleri değiştirebileceğine dair örnekler verdiği konuşmasında, “Bu ülkede hukuk tesis edilinceye kadar, adalet tesis edilinceye kadar ve bu ülke insan hakları temelinde yükselen demokratik bir hukuk devleti olana kadar mücadele etmekte son derece kararlıyız” ifadelerini kullandı.

Hatay Barosu Başkanı Açıkalın da konuşmasında, dünyada yükselen şiddet ikliminin, toplumun ve ülkelerin savrulduğu savaş ikliminin, hukukçuları tarihi sorumluluklarına sahip çıkmaya zorladığını söyledi.

Panelin ardından Av. Gürkan Korkmaz Birlik Başkanı Sağkan’a, Hatay Barosu adına bir plaket takdim etti.

Sağkan daha sonra Baro Başkanı Açıkalın ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulan Hatay Devlet Müzesi’ni ziyaret etti.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle