TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI İLE LETONYA VE POLONYA CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİLERİ ARASINDA “FIRSAT EŞİTLİĞİ PROJESİ” PROTOKOLÜ İMZALANDI

7154

Yabancı dil konuşan avukatlara eşit hizmet sunmak ve Türkiye’de yaşayan Avrupa Birliği vatandaşlarına yabancı dilde hukuki hizmet sağlamak amacıyla hazırlanan “Fırsat Eşitliği Projesi” protokolü Türkiye Barolar Birliği’nde düzenlenen törenle imzalandı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ile Avrupa Birliği Konseyi Dönem Başkanlığı’nı temsilen Letonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Atis Sjanits ve Polonya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Mieczyslaw Cieniuch tarafından imzalanan protokol ile proje çalışmalarına hemen başlanacak.

Proje kapsamında; Türkiye Barolar Birliği tarafından “yabancı dil bilen avukatlar listesi” oluşturularak AB üyesi ülkelerin büyükelçilikleri aracılığı ile Türkiye’deki yabancı ülke vatandaşlarına duyurulacak. Hazırlanacak liste Türkiye’nin 81 ilini kapsayacak ve yabancı dil bilen avukatlar için önemli bir istihdam olanağı yaratacak.

İmza töreni öncesi büyükelçiler ile görüşen TBB Başkanı Feyzioğlu, Türkiye’nin enerji politikası ile AB’ye üyelik sürecinde 23. ve 24. fasılların müzakereye açılması konularına değindi. Feyzioğlu ayrıca, büyükelçilerin İç Güvenlik Yasa Tasarısı’na ilişkin sorularına cevap verdi.