Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve Beraberindeki Heyet Gelincik Projesi Kapsamında Şırnak’ta Bir Dizi Ziyarette Bulundu

7362

“TÜRKİYE ÇAPINDA 20 BİNİN ÜZERİNDE KADINA DESTEK ELİ UZATTIK. ŞIRNAK, CİZRE VE BİTLİS’TE BU PROJEYİ UYGULAYACAĞIZ”

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve beraberindeki heyet, kadına karşı şiddet ve çocuk istismarı ile mücadelede önemli çalışmalara imza atılan Gelincik Projesi kapsamında Şırnak’ta bir dizi ziyarette bulundu.

Feyzioğlu’na, Ankara Barosu Başkanı Av. Sema Aksoy, Bitlis Barosu Başkanı Av. Enis Gül, Batman Barosu Başkanı Av. Ahmet Sevim, Mardin Barosu Başkanı Av. Azat Yıldırım, Ankara Barosu Gelincik Merkezi Başkan Yardımcısı Meral Erdoğan, Ankara Barosu Gelincik Merkezi Rehber Avukatı Yıldız Oğuz, Ankara Barosu Gelincik Merkezi Rehber Avukatı Gülten Ayana ile Türkiye Barolar Birliği SYDF Yönetim Kurulu Üyesi Av. Cengiz Yaşar’ın eşlik ettiği ziyaretlerin ilki Cizre Belediyesi’ne yapıldı. Belediye Başkanı Leyla İmret ve belediye heyeti ile yapılan görüşmeler sonucunda Gelincik Projesi’ne tam destek sözü alındı.

Burada bir konuşma yapan TBB Başkanı Feyzioğlu, “Türkiye çapında 20 binin üzerinde kadına destek eli uzattık. Şırnak, Cizre ve Bitlis’te bu projeyi uygulayacağız. Bunun için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Başkanlarımızın bu konuda desteklerini bekliyoruz” dedi.

Cizre Kaymakamı Şenol Koca rehberliğinde "Şehri Nuh Projesi" kapsamında gerçekleştirilen restorasyon ve kazı çalışmalarına yapılan ziyaretin ardından Cizre Başsavcısı Cemalettin Karahan'ı makamında ziyaret eden heyet buradan da Gelincik Projesi’ne destek sözü alarak ayrıldı.

Heyet, son olarak Şırnak Barosu’nun Cizre Adliyesi içinde bulunan yerleşkesini ziyaret etti.