TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ DEPREM FELAKETİ BÖLGESİNDE ÇALIŞMALARINI VE YARDIMLARINI SÜRDÜRÜYOR

2297

TÜRKİYE Barolar Birliği depremin yaralarını sarabilmek, meslektaşlarımız ve yurttaşlarımız ile dayanışmayı sürdürmek üzere, depremde en çok zarar gören dört ilimizde Deprem Koordinasyon Merkezleri çalışması yürütmektedir.

Bu merkezlerde ihtiyaç doğrultusunda çalışma, barınma ve hukuksal destek alanları oluşturulmuştur.

Barolarımızdan başvuran gönüllü avukatlar 4’er günlük sürelerde bu merkezlerde görev yaparak, görev esnasında savcılığın delil tespit işlemlerine refakat, yurttaşa hukuki destek ve meslektaşlar ile yurttaşlara yardım malzemelerinin temin ve dağıtılmasına ilişkin çalışmalar yapmışlardır.

16-20 Şubat 2023 tarihleri arasında bölgeye Bursa, Ordu, Ankara, İzmir, Giresun ve Kayseri Barolarımıza mensup gönüllü avukatlarımız gitmişlerdir.

20 Şubat itibariyle ise görev değişimi yapılarak Aydın, Ağrı, Siirt, Konya, Trabzon, Muğla, Balıkesir, Sivas Barolarına mensup meslektaşlarımız alana intikal edecek ve görev değişimi yapacaklardır.

TÜRKİYE Barolar Birliği tarafından 2 aylık bir periyod için planlama yapılmış olup çalışmanın bitiş tarihi şimdilik 15 Nisan olarak tasarlanmıştır. Sahada tespit edilen ihtiyaçlar doğrultusunda gönderilen avukat sayısında ve görevlendirme süresinde değişiklikler yapılabilecektir. Nitekim Enkaz Radarı mobil uygulamasının da devreye sokulmasından sonra Hatay ilimizde görevlendirilen avukat sayısı 20 kişi artırılarak her seferinde 50 avukat gidecek şekilde güncellenmiştir.

Bölgede yaşanan zorluklar dikkate alınarak görevlendirilen meslektaşlarımızın çalışma ve barınma gibi lojistik ihtiyaçları tümüyle TBB tarafından karşılanmıştır.

Barolarımıza ve gönüllü olarak yardım çalışmalarında görev alan meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle