TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ DEPREMDEN ZARAR GÖREN MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDA

13936

Yönetim Kurulu üyelerimiz Av. Ercan Demir, Av. Nizam Dilek, Av. Ali Bayram ve Av. Ramazan Erhan Toprak; TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) adına depremden zarar gören illerde Barolarla görüşerek meslektaşlarımızın ihtiyaçlarını tespit etme ve karşılama çalışmalarını yürütmektedir.

Bu çerçevede;

*Tüm barolarımızla birlikte, temel ihtiyaçlara ilişkin malzemeler depremden zarar gören illere gönderilmiştir ve gönderilmeye devam edilmektedir.

*Depremden etkilenen illerdeki meslektaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere çadırlar hazır hale getirilmiş olup konteyner ve seyyar tuvaletler kısa sürede teslim alınarak ihtiyaç noktalarına iletilecektir.

*İl dışına çıkan meslektaşlarımızdan ihtiyacı olanlar için mesleki dayanışma kapsamında konaklama imkanları yaratılmış ve deprem bölgesinden tahliye isteyen meslektaşlarımıza transfer imkanları sağlanmıştır. TBB Litai Konukevi, tamamen depremden etkilenen meslektaşlarımıza ve yakınlarına tahsis edilmiş olup Ankara ve diğer iller için alternatif imkanlar geliştirilmektedir.

* TBB, yasal sürelerin 6 Şubat 2023 tarihinden geçerli olmak üzere tüm ülkede durdurulması ve diğer adli tedbirler için ivedilikle yasal düzenleme yapılması talebini Adalet Bakanlığı’na iletmiştir. Bugün yapılan görüşmede Bakanlık tarafından Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi çıkartılması yönünde hazırlıkların tamamlanarak iletildiği ve düzenlemenin çok yakın zamanda deprem gününden itibaren geçerli olacağı tarafımıza iletilmiştir.

Depremden etkilenen illerde sorun yaşayan meslektaşlarımız koordinasyon halinde bulunduğumuz il Baro Başkanlarına, yetkili TBB Yönetim Kurulu üyelerimize veya TBB Acil Destek Merkezimize ulaşabilirler.

Kahramanmaraş ilimiz için Av. Nizam Dilek Tel: 0542 693 1472

Hatay ilimiz için Av. Ramazan Erhan Toprak Tel: 0544 719 6504

Adıyaman ilimiz için Av. Ercan Demir Tel: 0532 609 4989

Malatya ilimiz için Av. Ali Bayram Tel: 0533 727 4149

TÜRKİYE Barolar Birliği, hiçbir Baromuzu ve avukatımızı yalnız bırakmamak için var gücüyle çalışmaktadır.

Saygılarımızla.

ACİL DESTEK MERKEZİ İLETİŞİM:
0312 292 5944 (12 Hat)