TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ HEYETİNDEN KIRGIZİSTAN ZİYARETİ

5595

Kırgızistan Barolar Birliği Başkanlığı’nın daveti üzerine, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri Av. İzzet Varan, Av. Ali Arabacı, Av. Gülcihan Türe ile Çankırı Barosu Başkanı Av. Erkan Köroğlu’ndan oluşan heyet, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Kürşat Karacabey’in başkanlığında Kırgızistan Cumhuriyeti’ni ziyaret etti.

Programın ilk gününde Kırgızistan Cumhuriyeti Adalet Bakanlığı, Kırgız Türk İşadamları Derneği ve Uluslararası Atatürk Alatoo Üniversitesi Rektörlüğü; ikinci gününde ise Kırgızistan Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi, Kırgızistan Cumhuriyeti Yüksek Mahkemesi Başkanlığı, Kırgızistan Cumhuriyeti Başsavcılığı ve Kırgızistan Hukuk Eğitim Merkezi ziyaret edildi.

Yapılan görüşmelerde; iki ülke avukatlık kurumları ve avukatları arasındaki işbirliği imkânları tartışılıp değerlendirildi. Türkiye Barolar Birliği bünyesinde yürütülmekte olan “Türk Dili Konuşan ve Akraba Ülkeler Avukat Örgütleri Birliği” nin kuruluş çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyaret edilen kurum ve kuruluş temsilcilerinin tamamı, genel olarak işbirliği ve özellikle kurulması öngörülen Birliğin gerekliliği konusunda olumlu fikir ve dileklerini beyan ettiler.

TBB Heyeti, ziyaretin son gününde Kırgızistan Barolar Birliği yöneticilerince Isık Göl’e düzenlenen geziye katıldı. Gezi kapsamında Isık Göl Bölgesi Baro temsilcileri ile görüşüldü, Ordo Kültür Merkezi gezildi.

Samimi bir ortamda gerçekleştirilen gezi ve görüşmeler sonunda, iki ülkenin Barolar Birliği temsilcileri tarafından ziyaretten duyulan memnuniyet dile getirildi.