TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ HEYETİNİN VAN ZİYARETİ

6438

Van’a giden Türkiye Barolar Birliği heyeti hastaneye yetiştirilemediği için hayatını kaybeden Muharrem bebeğin ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Heyet Van Barosu’na yaptığı ziyaretin ardından konteyner kentte yaşama savaşı veren depremzedelerle bir araya geldi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Sayman Av. Sabri Erdal Güngör, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Kürşat Karacabey, Av. Eyyüp Sabri Çepik, Av. İzzet Varan, TBB İnsan Hakları Merkezi Başkanı Av. Serhan Özbek, Başkan Başdanışmanı Av. Zafer Köken ile Ağrı Barosu Başkanı Av. Ali Artuk, Bitlis Barosu Başkanı Av. Enis Gül, Erzurum Barosu Başkanı Av. Faruk Terzioğlu, Eskişehir Barosu Başkanı Av. Rıza Öztekin, Muş Barosu Başkanı Av. Feridun Taş, Trabzon Barosu Başkanı Av. Mehmet Şentürk, Van Barosu Başkanı Av. Murat Timur, Ankara Barosu Başkan Yardımcısı Av. Orhan Şimşek ve Ankara Barosu Delegesi Av. Cengiz Yaşar’dan oluşan heyet hastaneye yetiştirilemediği için hayatını kaybeden 1,5 yaşındaki Muharrem Taş'ın ailesini Van’da ziyaret etti.

TBB Başkanı Feyzioğlu acılı babaya sarılarak, "Sana sadece kendi adıma sarılmıyorum. Sosyal medya üzerinden ve sokakta karşılaştığım yüzlerce kişi adına sarılıyorum. Bütün Türkiye sizin acınızı paylaşıyor. Acımızın ortak olduğunu paylaşmak, aynı zamanda sorumluların ortaya çıkarılması ve bir daha Muharrem bebeklerin ölmemesinin önüne geçmek için, gereğinin yapılmasını sağlamak için geldik" dedi.

Binlerce kilometre öteden baro başkanlarının geldiğini anlatan Feyzioğlu, "Türkiye'nin her yerinden gelmemiz acıyı paylaşmamız, bir olduğumuzun beraber olduğumuzun, Türkiye'nin bölünmeyeceğinin en büyük ispatıdır" şeklinde konuştu.

Baba Abdulmenav Taş'tan ortaokul öğrencisi kızı Remziye’yi erken yaşta evlendirmemesi için söz alan Feyzioğlu, Remziye Taş’ın eğitim masraflarını üstlendiklerini söyledi.

Heyet daha sona Şabaniye Mezarlığı’nda Muharrem bebeğin mezarını ziyaret etti.

Feyzioğlu ve beraberindeki heyet Van Barosu’na yaptıkları ziyaretin ardından depremzedelerin yaşadığı konteyner kente giderek buradaki vatandaşların sorunlarını dinlediler.