TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ HUKUK MÜZESİ BULGARİSTAN’DA TANITILDI

2584

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Hukuk Müzesi, 19-24 Nisan tarihleri arasında Bulgaristan’ın Filibe (Plovdiv) şehrinde İstanbul üniversitesi Müze Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fethiye Erbay tarafından düzenlenen 6. Uluslararası üniversite Müzeleri Birliği Platformu Kongresi’nde tanıtıldı.

Kültürel mirasın tanımlanması ve etkileşimi amacıyla düzenlenen etkinliğe TBB adına katılan Müze Müdürü Havva Alkış ve Gönüllü Müze Eğitim Koordinatörü Avukat Birgül Feyzioğlu, “Müze Eğitiminin Müze Tanınırlığına Etkileri” konulu bir sunuş yaptılar.

Müzeyi, müzenin vizyonunu ve misyonunu anlatan bir konuşma ile etkinliğe katkıda bulunan TBB Hukuk Müzesi Müdürü Havva Alkış, konuşmasında, müze koleksiyonu ile müzenin kısa, orta ve uzun vadeli hedefleri hakkında bilgi verdi.

TBB Gönüllü Müze Eğitim Koordinatörü Avukat Birgül Feyzioğlu ise TBB Hukuk Müzesi’nde gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Müze eğitimin amaçlarına da değinen Feyzioğlu, müze eğitiminde asıl amacın eğlenerek öğrenme olduğunu belirterek TBB Hukuk Müzesi’nde gerçekleştirilen eğitim etkinliklerinin temel hedefinin hukuk bilincinin geliştirilmesi olduğunun altını çizdi.

çeşitli müzelerin yöneticileri, müze eğitimcileri ve bu konuda çalışma yapan akademisyenlerin katıldığı etkinliğin Filibe (Plovdiv) şehrinde yapılmasının, Filibe’nin 2019 Avrupa kültür başkenti seçilmesinde önemli rol oynadığı belirtildi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle