TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ İŞ TAKİPÇİLERİNE KARŞI YÜRÜTTÜĞÜ ÇALIŞMALARA HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

4815

Türkiye Barolar Birliği, Avukatlık Kanunu’na aykırı şekilde iş takibi yapanlar hakkında yasal işlem başlatıyor.

Türkiye Barolar Birliği Avukatlık Kanunu’na aykırı şekilde hukuki danışmanlık hizmeti veren internet siteleri ile gerçek ve tüzel kişiler aleyhine yürüttüğü çalışmalara hız kesmeden devam ediyor.

TBB son olarak İzmir 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne yaptığı başvuru ile www.avukatsor.gen.tr adresli internet sitesine erişimin engellenmesini sağladı.

Türkiye Barolar Birliği’nin, avukatların menfaatlerini korumanın yanında hukukun üstünlüğü ve insan haklarının gerçekleşmesine katkı sağlamayı öncelikli görev edindiğini belirten TBB Başkanı Feyzioğlu, “Bu çerçevede, avukatlık mesleğine yönelik saldırıların daima karşısında olacak ve bu konudaki mücadelemizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Bu güne kadar TBB’ye ihbar edilen ve Sulh Ceza Hakimliği nezdinde girişimde bulunulan 24 internet sitesinden 8’i hakkında erişimin engellenmesi kararı verildi; Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde suç duyurusunda bulunulan 51 internet sitesi ve danışmanlık şirketinden 11’i hakkında kamu davası açılmasına karar verildi. Sona eren bir davada ise, Ankara 21. Asliye Ceza Mahkemesi, bir şirket yetkilisi hakkında Avukatlık Kanunu’na aykırı faaliyetten dolayı 1 yıl hapis ve 5 gün adli para cezasına hükmetti.