TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ’NİN, BAZI SAĞLIK MESLEĞİ MENSUPLARININ VE KURUMLARININ AVUKATLIK MESLEĞİNİ VE BİR AVUKATI HEDEF ALAN AÇIKLAMALARINA CEVABI

56101

Son günlerde Ankara’da gerçekleşen bir kadın doğum vakası üzerinden tartışma yaşanmaktadır. Bu süreçte, bazı sağlık mesleği mensuplarının ve kurumlarının avukatlık mesleğini ve özelde de bir meslektaşımızı hedef aldıkları görülmektedir. öyle ki, sağlık mesleğinin karşı karşıya bulunduğu tüm sorunların kaynağı, şiddet mağduriyeti dahil, adeta avukatlar gibi gösterilmeye çalışılmaktadır.

Kuşkusuz mesleğimizi hedef alan söz konusu saldırıları, sağlık alanında yaşanan ve kesin hükümle sabit olan pek çok olumsuz olayı örnek göstererek cevaplayabiliriz. Ancak bunu yapmayacağız. Amacı insana ve topluma hizmet etmek olan iki mesleğin mensuplarını ve kurumlarını karşı karşıya getirmemek için sükunetle davranmaya devam edeceğiz. İlgili herkese de bunu tavsiye ediyoruz. Unutmayalım ki, mağduriyet yaşayan her sağlık mesleği mensubunu savunacak olan da bir avukattır. Sağlık sorunu yaşayan her avukat da sağlık mesleği mensuplarına emanettir.

Hukuk ve sağlık alanlarında sorunların büyük çoğunluğunun sebebi iletişimsizliktir. Bizim ihtiyacımız olan kavga değildir. Yapıcı iletişim yoluyla sorunlarımızı çözmektir. Deyim yerindeyse “yangına körükle gitme”nin her iki saygın mesleğe ve bu mesleklerin mensuplarına sadece zarar vereceği açıktır. çünkü, her ölçüsüz tepki karşılık olarak ölçüsüz başka bir tepkiyi zorlamaktadır. Bu sebeple yapmamız gereken aklı hakim kılmaktır.

Sorunlarımızı birlikte konuşmak, birbirimizi anlamak ve çözümleri birlikte üretmek için kıymetli hekimlerimizin üst birliği olan Türk Tabipleri Birliği ile bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ortak çalışmalar gerçekleştirmeye devam edeceğimizi avukat meslektaşlarımızın, sağlık mesleği mensuplarının ve kamuoyunun bilgilerine saygıyla sunarız.

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanlığı