TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ’NİN EV SAHİPLİĞİNDE “ŞİDDETLE MÜCADELE İÇİN TOPLUMSAL MÜCADELE ÇALIŞTAYI” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

1699

TÜRKİYE Barolar Birliği Yönetim Kurulu’nun 10 Ocak 2019 tarihli toplantısında alınan kararla başlatılan “Şiddetsiz Toplum Kampanyası” çerçevesinde “Şiddetle Mücadele İçin Toplumsal Mücadele çalıştayı” 14 Ekim 2019 tarihinde TÜRKİYE Barolar Birliği’nde gerçekleştirildi.

TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu ile Yönetim Kurulu üyesi Av. Asude Şenol’un açış konuşmalarıyla başlayan çalıştay, Psikiyatri Uzmanı Doktor Semih Dikkatli’nin sunuşu ve kamu kurumu temsilcilerinin konuşmalarıyla devam etti.

“Varlığınız bize güç ve umut veriyor” diyerek sözlerine başlayan Feyzioğlu, “Şiddetle mücadele siyasi partilerin üzerinde bir milli siyaset olarak benimsenmek zorunda. Görüyorum ki devletimiz, bu yaklaşımı artık kabul etmiş ve hayata geçirmeye karar vermiş durumda. Bu bizi sevindiriyor. Sizin buradaki varlığınız da bunun ispat” ifadelerini kullandı.

Toplumsal şiddet sona ermeden demokrasiyi yerleştiremeyeceklerinin altını çizen Feyzioğlu, şöyle devam etti:

“Şiddetin olduğu yerden hak kaçar. Şiddet ve hukuk devleti, şiddet ve demokrasi aynı yerde barınamaz. Şiddet, demokrasinin, hak ve özgürlüklerin en büyük düşmanıdır. İşte biz bu düşmanı milli bir seferberlikle yenme kararlılığını ortaya koymuş durumdayız. Bu projeyi, bu birlikteliği sağlayan bir milli platform olarak gördüğünüzü biliyorum. Buradaki varlığınız da buna delalet ediyor. Hepinize şiddete karşı seferberliğin sancağını taşıdığınız için ve başarma kararlılığıyla burada bulunduğunuz için en içten teşekkürlerimi sunuyorum.”

Daha sonra söz alan TBB Yönetim Kurulu üyesi Av. Asude Şenol ise, çalıştayda konuşulacak ve çözüm önerisi olarak sunulacak konuların bu projenin yol haritası olacağını kaydetti. Şenol, “Ben bugün bizden çok sizlerin konuşmasını, sizlerin bu konuda yaşadığınız yerlerdeki tanık olduğunuz olaylar ve bunlara karşı ne yapılacağı konusundaki fikirlerinizi almak istiyorum. Bunlardan çok yararlanacağız ve birlikte çalışacağız. özellikle sivil toplumla kamu kurumlarının iş birliği bu anlamda çok büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Toplantıya, TBB Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin ile Ankara Barosu önceki Başkanı ve TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Av. Sema Aksoy’un yanı sıra Adalet Bakanlığı’ndan, İçişleri Bakanlığı’ndan, Aile ve çalışma Bakanlığı’ndan, Emniyet Genel Müdürlüğü’nden, valiliklerden, il emniyet müdürlüklerinden, Cumhuriyet başsavcılıklarından, jandarmadan, STK’lardan temsilciler, sosyal hizmet uzmanları ve psikologlar katıldı.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle