TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ ÖDÜL HEYKELCİĞİ/PLAKETİ YARIŞMASI SONUÇLANDI

6121

Türkiye Barolar Birliği ve Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü işbirliğiyle düzenlenen adalet ve özgürlük temalı seramik ödül heykelciği/plaketi tasarımı ve uygulaması yarışması sonuçlandı.

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü lisans, yüksek lisans ve sanatta yeterlik öğrencileri arasında gerçekleştirilen yarışmaya katılan eserler, TBB Sayman Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sabri Erdal Güngör, Yönetim Kurulu Üyesi Av. Gülcihan Türe, Başkan Başdanışmanı Av. Prof. Dr. Necdet Basa, Çankaya Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Olgu Sümengen Berker, Gazi Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Olcay Boratav ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden Öğr. Gör. Ödül Işıtman'dan oluşan jüri tarafından değerlendirildi.

Jüri değerlendirmesi sonucunda birincilik ödülüne Makbule Karakuş, ikincilik ödülüne Şerife Barıç ve Hamit Akay, üçüncülük ödülüne Caner Yedikardeş ve mansiyon ödüllerine Elif Özdemir, Semiha Atabey, Meriç Kurt, Hilal Küçük, Melike Şerbet ve İrem Diker'in eserleri layık görüldü.

Yarışmaya katılan tüm eserler, 5 Mayıs 2017 tarihinde, Türkiye Barolar Birliği Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi'nde TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu tarafından açılışı gerçekleştirilen sergide sanatseverlerin ilgisine sunuldu.