Türkiye Barolar Birliği Üzerinden Avukatların TAKPAS’a Erişimi Hakkında

16262

Bilindiği üzere T.C. çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile TÜRKİYE Barolar Birliği arasında imzalanan protokol kapsamında meslektaşlarımızın kullanımına sunulan tapu kadastro bilgilerine internet sistemi üzerinden ulaşılmasına ilişkin (TAKPAS) hizmeti, Kişisel Verileri Koruma Kurumunun bir kararı dolayısıyla Bakanlık tarafından yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar askıya alınmıştı. (https://www.barobirlik.org.tr/Haberler/81824)

Konuya ilişkin Yönetmelik taslağı, Birliğimizin 03.09.2021 tarih 2021/41 sayılı duyurusu ekinde Baro Başkanlıklarına iletilmiş olup meslektaşlarımızın görüş ve değerlendirmelerine sunulmuştur. Duyurumuza cevaben gelen görüşler, Birliğimiz değerlendirmeleri ile birlikte T.C. çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne iletilmiştir.

8 Haziran 2022 tarihli 31860 sayılı Resmî Gazete’de “Tapu Ve Kadastro Verilerinin İşlenmesi Ve Elektronik Ortamda Yapılacak İşlemler Hakkında Yönetmelik” yayımlanmıştır. TAKPAS hizmetinin yeniden meslektaşlarımıza sunulmasına ilişkin çalışmalarımız ivedilikle başlatılmış olup Yönetmeliğin hukuki değerlendirmesi de Birliğimizce yapılmaktadır.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla.

Ek- Yönetmelik