TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ VE AVRUPA KONSEYİ, KADINLARIN ADALETE ERİŞİMİNİ DESTEKLEMEK İÇİN İMZA ATTI

3235

Avrupa Konseyi ve TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) iş birliğiyle yürütülecek olan “TÜRKİYE’de Kadınların Adalete Erişimi Projesi” hibe sözleşmesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde imzalandı.

TBB’de düzenlenen tören; Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Başkan Yardımcısı Av. Sibel Suiçmez, Yönetim Kurulu Sayman üyesi Av. Gökhan Bozkurt, Avrupa Konseyi TÜRKİYE Ofis Başkanı Cristian Urse, Avrupa Konseyi kıdemli proje yöneticisi Volkan Deli’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende kısa bir konuşma yapan Birlik Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, “TÜRKİYE Barolar Birliği olarak Avrupa Konseyi ve Avrupa Birliği’nin desteğiyle, TÜRKİYE’de kadınların adalete erişimindeki dezavantajlarını ortadan kaldırmak için bugün bu imzayı atıyoruz” dedi.

Avrupa Konseyi Ankara Program Ofisi Başkanı Cristian Urse de proje ile zor durumda bulunan ve dezavantajlı gruplardan gelen kadınların adli yardım da dahil olmak üzere hukuki konularda desteklenmesini amaçladıklarını söyledi.

İmzaların atılmasının ardından Birlik Başkanı Sağkan, Başkan Yardımcısı Av. Sibel Suiçmez ile Yönetim Kurulu Sayman üyesi Av. Gökhan Bozkurt’a projenin ilerlemesine yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür etti.

PROJENİN AMACI

“TÜRKİYE’de Kadınların Adalete Erişimi Projesi”, standartlar ve Avrupa standartları doğrultusunda TÜRKİYE'de kadınların adalete erişimini güçlendirmeyi; kadınların, toplumsal cinsiyete duyarlı adli yardım ve adli destek hizmetlerine erişimini ve TÜRKİYE’de kadınlar arasında yasal farkındalığı ve okuryazarlığı artırmayı amaçlıyor. Proje, özellikle TÜRKİYE'deki şiddet mağduru kadınlar olmak üzere kadınların ihtiyaçlarına etkin bir şekilde yanıt verebilmek için adli yardım hizmetlerinin, adli yardım avukatlarının ve adli destek hizmetlerinin toplumsal cinsiyet duyarlılığını artırmaya ve kadınların adalete erişimi konusunda kilit paydaşlar arasında farkındalık yaratmaya odaklanmayı hedefliyor. Proje ile aynı zamanda adalet yönetiminde mağdur odaklı yaklaşımların güçlendirilmesi ve TÜRKİYE’de kadınlara yönelik adli yardım ve adli destek hizmetlerinin iyileştirilmesi de amaçlanıyor.

Proje kapsamında ilk etapta pilot iller olarak belirlenen Diyarbakır, Muğla, Nevşehir ve Ordu’da şiddet mağduru kadınlara yönelik adli yardım faaliyetlerinin desteklenmesi ve ilgili illerdeki avukatlara eğitim verilmesi planlanıyor.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle