Türkiye Barolar Birliği'nde "Seçim Güvenliği Eğiticilerin Eğitimi" Yapıldı

3464

TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB), Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin yapılacağı 14 Mayıs öncesinde seçim güvenliği çalışmalarını başlattı.

Bu kapsamda TBB Eğitim Merkezi tarafından, 34 Barodan 59 avukatın katılımıyla Ankara’da eğiticilerin eğitimi çalışması yapıldı.

Eğitime TBB Başkanı Av. R. Erinç Sağkan ve Genel Sekreter Av. Veli Küçük de katıldı.

Katılımcı meslektaşlara yönelik kısa bir selamlama konuşması yapan Birlik Başkanı Sağkan, yurttaşların kullandıkları oyun sandıktan gerçek iradelerini yansıtacak şekilde çıkmasının ancak seçim güvenliği ile sağlanabileceğine dikkat çekerek, “Buradan alınacak veriler ve hazırladığımız seçim hukuku rehberiyle, kendi illerinizdeki meslektaşların eğitimine katkı sunabilmenizi amaçladık” dedi.

Moderatörlüğünü TBB Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu üyesi Av. Şenol Yücesoy’un üstlendiği, Av. Mehmet Gülerman ve Av. Orhan Fahri Başçavuşoğlu’nun eğitmenliğinde gerçekleştirilen eğiticilerin eğitimi çalışmasına katılan meslektaşlarımız, kendi illerinde kayıtlı oldukları Barolardaki avukatlara seçim güvenliği eğitimi verecek.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle