TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ'NDEN ADANA BAROSU'NA DESTEK

5510

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük dahil 10 avukat hakkında, avukatların adliye girişlerinde aranmalarına yönelik itirazları nedeniyle açılan davanın ilk duruşmasına katıldı.

Adana Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma öncesi çok sayıda avukatın ve baro başkanının katılımı ile düzenlenen basın açıklamasında savunmaya yönelik baskılar protesto edildi. Duruşmaya, Türkiye Barolar Birliği'ni temsilen Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Avukat Sabri Erdal Güngör ile Yönetim Kurulu Üyeleri Avukat Eyyüp Sabri Çepik ve Avukat Ali Elibol katıldı. Duruşma öncesi kısa bir açıklama yapan Avukat Sabri Erdal Güngör, açılan davanın haksız olduğuna inandıklarını dile getirerek şunları söyledi:

"Adliye girişlerindeki eşitsiz uygulamaya karşı yasal itiraz ve demokratik tepkilerini dile getiren on meslektaşımız hakkında haksız açıldığına inandığımız davanın ilk duruşmasındayız. Meslektaşlarımız yalnız değildir. Çok sayıda baro başkanımız ve meslektaşımızla savunma saflarında birlikteyiz. Meslektaşlarımızın onurlu dayanışmasından bir kez daha gurur duyduk" ifadelerini kullandı.