TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ'NDEN BULGARİSTAN'DAKİ MÜLTECİ AVINA KINAMA

4506

Sahip olduğu zırhlı araçla "spor" olsun diye Suriyeli avına çıkan Bulgar vatandaşı Dinko Valev'e uluslararası camianın yanında bir tepki de Türkiye Barolar Birliği'nden (TBB) geldi. Bulgaristan Barolar Birliği'ne bir mektup gönderen TBB Başkanlığı, 29 yaşındaki Valev hakkında yasal işlem başlatılması çağrısında bulundu.

Ülkelerindeki savaştan kaçarak başka ülkelere sığınmaya çalışan Suriyeliler, Bulgaristan'da hiç beklemedikleri bir tabloyla karşılaştı. Dinko Valev adlı Bulgar vatandaşı, Türkiye sınırındaki Suriyeli sığınmacıları yakalamak için askeri araçlar ve köpekler kullanıyor ve yaptığını "spor" olarak savunuyor.

VAHİM BİR SKANDAL

Mülteci avı, uluslararası camianın tepkisine neden olurken Türkiye Barolar Birliği de harekete geçerek Bulgaristan Yüksek Baro Konseyi Başkanına durumu kınayan bir mektup gönderdi.

TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu imzalı mektupta yaşanan olayın tam anlamıyla vahim bir skandal olduğu vurgulanarak, "Bu olayın doğru olması durumunda Bulgaristan Barolar Birliği'nin Bulgaristan yasaları çerçevesinde gerekli adımları atacağından şüphemiz yoktur" denildi. Mektupta ayrıca, TBB'nin tüm dünyadaki avukatlar tarafından paylaşılan insan hakları ve temel özgürlüklere olan inancı doğrultusunda konuya ilişkin gereken desteği vermeye hazır olduğu kaydedildi.