TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ'NE TÜRKMEN DESTEĞİ

3917

Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Durhasan Koca ve TÜRKİYE Türkmenistan Dostluk Derneği İle Yozgatlılar Platformu Başkanı Hüseyin Yücel beraberlerindeki heyetle birlikte TÜRKİYE Barolar Birliği'ne destek ziyaretinde bulundu.

Heyeti kabul eden TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı'nın sözleri üzerine bir bardak suda fırtına koparıldığını söyleyerek, "Yapıcı bir diyalogla bu işin çözüleceğini ümit ediyoruz. Bizim milliyetçiliğimizin tartışılmasını bile şiddetle reddediyoruz. Namusumuza söz söylenmiş gibi hissediyoruz" dedi.

Feyzioğlu, TÜRKİYE Barolar Birliği'nin milli duruşunun Türk Milletinin yüreğinde sabit olduğunu vurgulayarak, "Biz devletle hükümeti, devletle siyasi partileri her zaman birbirinden ayırmışızdır. Biz insanı yaşat ki devlet yaşasın deriz ama devletin başına bir şey gelirse de, insanın yaşayamayacağını, millet olarak varlığımızı koruyamayacağımızı biliriz. Kandırılanlardan ve aldatılanlardan hiç olmadık. Aydınız diye başka ülkelerin, devletlerin menfaatlerini kollayanlardan da olmadık" diye konuştu.

Kumpas davalarında, açılım sürecinde, hendekler kazılırken yaptıkları uyarılar karşısında vatana ihanetle, barış istememekle suçlandıklarını söyleyen Feyzioğlu, "Oysa biz toplumsal barış için mücadele ediyorduk. Yurtta barış dünyada barış için mücadele ediyorduk" dedi.

OPERASYONLARIN İLK GüNüNDEN BERİ TSK'NIN YANINDAYIZ

Feyzioğlu, Fırat Kalkanı ve Afrin operasyonlarının ilk gününden itibaren devletin ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin arkasında durduklarını, hükümetten hiç kimse gitmeden önce Kilis'te vatandaşların yanında olduklarını kaydetti.

TÜRKİYE Barolar Birliği'ne yönelik projenin bir FETö projesi olduğunun ve 2009'da DDK raporu ile gündeme getirildiğinin altını çizen Feyzioğlu, "2009'da DDK projesini yazanlar kimlerdir? O raporu yazanlar acaba devlette midir ihraç mı edilmiştir?" diye sordu.

MİLLİ DEĞERLERİMİZE DöRT ELLE SARILMIŞ BİR BİRLİĞİZ

Feyzioğlu, devlet aklının egemen olacağına, Cumhurbaşkanının da bu projeden vazgeçeceğine inandığını vurgulayarak, "Biz TBB olarak milli değerlerimize dört elle sarışmış bir Birliğiz. Kimse Türkmen kardeşlerimizi hatırlamazken, biz yazın burada anavatanlarına kavuşmuş Telaferli Türkmen evlatlarımızla üç ay boyunca iç içe yaşadık. Türk Dili Konuşan ve Akraba ülkeler Avukat örgütleri Birliği'ni biz kurduk. Bir hayali gerçekleştirdik. Tüm Türk Cumhuriyetlerini biz bir çatı altında buluşturduk" şeklinde konuştu.

Feyzioğlu konuklara TÜRKİYE Barolar Birliği tarafından bastırılan "Kerkük Hoyratları ve Manileri" kitabını hediye etti.

BUGüN YARGI SİSTEMİNİN TEK GüVENCESİ TBB'DİR

TÜRKİYE Türkmenistan Dostluk Derneği İle Yozgatlılar Platformu Başkanı Hüseyin Yücel, Feyzioğlu'nun açıklamalarının düşüncelerindeki haklılığı pekiştirdiğini söyleyerek, "TÜRKİYE Barolar Birliği'ne yapılan haksız ve dayanaksız operasyona karşı sizleri canı yürekten, sonsuza kadar desteklediğimizi beyan etmek istiyoruz. Verdiğiniz mücadelede sözde değil özde milliyetçi olan TÜRKİYE Türkmenistan Dostluk Derneği İle Yozgatlılar Platformu yöneticileri olarak arkanızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz" dedi.

TÜRKİYE Barolar Birliği Yönetim Kurulu kararına, noktasına virgülüne kadar katıldıklarını kaydeden Yücel, "Bugün kolu kanadı kırılmış yargı sisteminin tek güvencesi olarak gördüğümüz TÜRKİYE Barolar Birliği'ne yönelik operasyonun bir FETö patentli olay olduğunun bilincindeyiz. Bunların da geçeceğini biliyoruz. Hiç kimsenin bizim yargı bağımsızlığımızın tek güvencesi olan TÜRKİYE Barolar Birliği'ni parçalamaya ve amaçları doğrultusunda yapılandırmaya gücü yetmeyecektir" şeklinde konuştu.

Türk Boyları Konfederasyonu Genel Başkanı Durhasan Koca da, "Yüce yargımızın başındaki Türk kelimesine karşı çıkanlara karşı Türk Boyları Konfederasyonu olarak yanınızda olduğumuzu açık ve net olarak söylüyorum" dedi. TÜRKİYE Barolar Birliği'nden TÜRKİYE kelimesinin kaldırılacağı söylendiği zaman içinin cız ettiğini kaydeden Koca, Türk Dili Konuşan ve Akraba ülkeler Avukat örgütleri Birliği'nin kurulmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek TBB tarafından eğitim verilen Telaferli Türkmen çocuklarının gözlerindeki ışıltıyı unutamadığını söyledi.

Koca TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu'na Yörük Türkmenlerinin boyunlarına taktıkları kefiye hediye etti.

Fotoğraflar


Fotoğraf 1

Fotoğraf 2

Fotoğraf 3

Fotoğraf 4

Fotoğraf 5

Fotoğraf 6

Fotoğraf 7

Fotoğraf 8

Fotoğraf 9

Fotoğraf 10