TWITTER YÖNETİCİLERİNDEN TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ ZİYARETİ

6899

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Twitter yöneticileri Colin Crowell, Sinead McSweeny, Anthony Niteo ve Hakan Akbaş ile bir araya geldi.

Bir mikro blog ağı olan Twitter’ın insanların kendilerini ifade edebildikleri, düşüncelerini açıklayabildikleri bir alan olduğunu söyleyen Feyzioğlu, bu alandaki düşünce ve iletişim özgürlüğünün mutlaka korunması gerektiğini ifade etti.

Twitter’ın ticari bir şirket olmasından öte, toplumsal yapıyı etkileyerek yönlendirebilecek potansiyele sahip olması nedeniyle sosyal boyutları da ağırlık kazanan bir kuruluş olduğuna işaret eden Feyzioğlu, kişilerin şeref ve haysiyetlerine yönelik içeriklerin zarar gören tarafından başvurulması durumunda süratle kaldırılmasının önemini vurguladı.

Twitter yöneticisi Colin Crowell ise var olan eksikliklerin giderileceğini ve mevcudiyetlerini sağlıklı bir şekilde sürdüreceklerini kaydetti.

Görüşmede; Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Av. İzzet Güneş Gürseler, Başkan Danışmanı Prof. Dr. Necdet Basa ve Av. Ekim Ergün hazır bulundu.