Uluslararası Barolar Birliği Genel Kurulu

5147

TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ BAŞKANI AV. PROF. DR. METİN FEYZİOĞLU
TOKYO’DA DÜZENLENEN ULUSLARARASI BAROLAR BİRLİĞİ GENEL KURULU’NA KONUŞMACI OLARAK KATILDI

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, 19-24 Ekim 2014 tarihleri arasında, 130 ülkeden 6000 delegenin katılımıyla Tokyo’da düzenlenen Uluslararası Barolar Birliği (IBA) Genel Kurulu’na konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye Barolar Birliği’nin uzun yıllar sonra katılarak ilk kez oy kullandığı IBA Genel Kurulu’nda, ilk defa bir Türkiye Barolar Birliği Başkanı konuşma yaptı.

Yoğun katılımlı panelde konuşan TBB Başkanı Feyzioğlu; hukukun üstünlüğü çerçevesinde yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile uygulamada karşılaşılan güçlükler başlıkları altında açıklamalarda bulundu.

Uluslararası Barolar Birliği (IBA) Başkanı yaptığı açış konuşmasında; Türkiye’de sürdürdükleri haklı ve etkin hukuk mücadelesi çerçevesinde hukukun üstünlüğüne sahip çıkarken insan hak ve özgürlüklerinin de kararlı savunucusu olan Türk baroları ve Türkiye Barolar Birliği’ni TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu nezdinde selamlayarak yılmaz hukuk mücadeleleri nedeniyle kutladı.

Feyzioğlu toplantının ardından Japonya Barolar Birliği Başkanı'nı makamında ziyaret etti. Görüşmede; iki ülkedeki hukuk eğitimi ve mesleki faaliyetler ele alındı.