UYAP, internet ve elektrik bağlantılarını mobil ofislerle çözeceğiz

1619

TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun başkanlığında, Genel Sekreter Sabiha Tekin ve Yönetim Kurulu üyesi Şakir Uzun’dan oluşan heyetimiz ilk andan itibaren İzmir’de görev başında bulunan Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş ile İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre’yi ziyaret etti.


Ziyarette geçmiş olsun ve taziye dileklerinde bulunduk, depremden bu yana sürdükleri aralıksız çalışmalar için kendilerine teşekkür ettik, yapılanları ve yapılması gerekenleri konuştuk. Yüzlerce avukatın bürosuna giremiyor olması sebebiyle yaşanması olası mağduriyetler ve çözümler hakkında görüş alışverişinde bulunduk.


Yapılanları ve yapılacakları -yapılması gerekenleri şöyle özetleyebiliriz:

  1. İzmir Bayraklı Adliyesi’nin yapısal hasarlı olabilecek blokları kapatılmış. Bu blokların, diğer yapılara bağlı olmaması sebebiyle sağlam olanlar açısından tehlike yaratmadığı söylendi.

  2. Baro odamızın / kaleminin de bulunduğu blok hasarlı ve kapatılmış durumda.

  3. HSK deprem sebebiyle tüm hakimlere avukatların mazeretli kabul edilmesini tavsiye etti. Kanuni süreleri durdurmak ve duruşmaları zorunlu olarak ertelemek kanun gerektiriyor. Hafta sonu yetkisi dahilinde olanı yaptı ve tavsiye kararı aldı.

  4. Avukatların bir kısmının mazeret beyan edecek dahi imkanı yok. Duruşma defterleri, ajandaları bürolarında kalmış. Mazeret dilekçesi yazacak ve gönderecek halde olmayanlar var. Hakimlerin mücbir sebebi dikkate alarak, dilekçe olsun olmasın avukatları mazeretli kabul etmeleri mümkün. çoğu yapıyor. Nedense yapmayanlar da var. Mücbir sebebi görmezden gelmek bozma sebebidir. Bunu görmezden gelen hakim açısından da terfide kötü puandır.
  5. Baromuzla, avukat, hakim ve savcı meslektaşlarımızla görüşmelerimizden vardığımız sonuç: Meclisimizin bir kanun çıkararak hak düşürücü süreleri bir ay süreyle ve deprem gününe geri yürümek kaydıyla durdurması en doğru çözüm. Böylece adliye yaralarını kimse hak kaybına uğramadan sarabilecek.

  6. İzmir Barosu ile yaptığımız görüşmede bürosuna giremeyen veya bürosu yıkılmış avukatlarımız için çok sayıda bilgisayar ve yazıcının kurulacağı geçici ofisler oluşturulması konusunu görüşmüş idik. Bakan Yardımcımız Uğurhan Kuş ve Başsavcımız Güre’ye konuyu açtık. Yer sorununun büyük ölçüde çözüldüğünü söyleyebilirim. TBB olarak, İzmir Baromuzun da sahada destek vermesiyle çok sayıda konteynırı mobil ofis olarak döşeyerek tahsis olunan alana getireceğiz. UYAP, internet, elektrik bağlantılarını da çözerek meslektaşlarımızın hizmetine sunacağız.

  7. İzmir’deki meslektaşlarımızın adli yardım alacaklarını alabilmeleri için TBB olarak elimizden gelenin azamisini yapacağız. CMK ve beraat vekalet ücreti alacakları için gerekli girişimlerde bulunduk.

    Bir kez daha tüm vatandaşlarımıza ve meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyor, kayıplarımızı rahmetle anıyor, yaralılara acil şifalar diliyor, fedakar kurtarma ekiplerimiz ile canla başla çalışan tüm kamu görevlilerine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle