Van Barosu Hizmet Binası, TBB Yönetiminin Katılımıyla Açıldı

3160

Van Barosu Hizmet Binası, TÜRKİYE Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Başkan yardımcıları Av. Sibel Suiçmez, Av. Gürkan Altun, Genel Sekreter Av. Veli Küçük, Yönetim Kurulu üyeleri Av. Abdülbaki çelebi, Av. Nizam Dilek, çok sayıda baro başkanı, yargı temsilcisi ve avukatın katıldığı törenle açıldı.

Van Barosu Başkanı Av. Zülküf Uçar, törende yaptığı konuşmada, hizmet binasının yapımında emeği geçenlere ve açılışa katılanlara teşekkür ederek, “Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz hizmet binası yalnızca meslektaşlarımıza değil, adalet arayışında olan her yurttaşa hizmet verecek; hak, hukuk ve adalet arayışının merkezi olacaktır” dedi.

Birlik Başkanı Sağkan da açılışı yapılan Van Barosu Hizmet Binası’nda yüzlerce stajyer avukatın cübbelerini giyerek mesleğe ilk adımlarını atacaklarını, yine çok sayıda avukatın bu salonlarda eğitim alarak nitelikli bir savunma hizmeti verebileceklerini söyledi. “Bu ülkede yargı bağımsızlığının ve hukukun üstünlüğünün tesisi için en çok ihtiyaç duyulan şeyin gerçekten etkili bir savunma makamı olduğunun bilincindeyiz” diyen Sağkan, “Buradan, İnsan hak ve hürriyetlerinin yılmaz savunucusu olacak avukatların gerçekten mesleki bilgi ve donanımla ayrılmaları, belki de ülkemize verebileceğimiz en büyük hizmet olacaktır” şeklinde konuştu. Sağkan, hizmet binasının yapımında emeği geçenlere tek tek teşekkür ederek, binanın Van Barosu başta olmak üzere tüm meslektaşlara ve hukuk camiasına hayırlı olmasını diledi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle