VATAN PARTİSİ'NDEN TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ'NE DAYANIŞMA ZİYARETİ

3218

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan ve Genel Başkan Yardımcısı Av. Nusret Senem'den oluşan heyet, TÜRKİYE Barolar Birliği'ne dayanışma ziyaretinde bulundu.

Ziyarette konuşan TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Vatan Partisi heyetine teşekkür ederek, "Barolara yönelik 'parçalayalım' projesi aslında Türk Milletine yönelik bir girişimdir. Bu bir FETö projesidir. 2013 yılında FETö, Anadolu Barolar Birliği'ni oluşturup PKK da Mezopotamya Barolar Birliği'ni kurmak istemiştir. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde olmayan bu yaklaşım ortaya bölücü, yıkıcı, devletin altını oyan yapıları çıkartacaktır" dedi.

Bu projenin, TÜRKİYE Cumhuriyeti ordusu seferdeyken gündeme getirildiğini söyleyen Feyzioğlu, "Şu an gündeme gelen proje ordumuz Afrin'de seferdeyken gündeme gelmiştir. Balyoz ve Ergenekon'da FETö tarafından zindanlara atılan komutanlar Afrin'de savaşmaktadır. Bugün gündeme gelen proje, o zindanın kapısını kıran TÜRKİYE Barolar Birliği'ni ve baroları parçalama projesidir" ifadelerini kullandı.

TüRK MİLLETİNİN üSTüN MENFAATLERİNİ KORUMA MüCADELESİ İçİNDEYİZ

Feyzioğlu şunları söyledi:

"Biz, TÜRKİYE Cumhuriyeti'nin ve Türk Milletinin üstün menfaatlerini koruma mücadelesi içindeyiz. Ordumuz Afrin'de seferdeyken ve dünyada FETö, PKK ve arkasındaki emperyal güçler TÜRKİYE'ye yönelik kara bir propaganda başlatmışken barolarını kapatmış bir TÜRKİYE diktatörlük olarak takdim edilecektir. TÜRKİYE Afrin'de işgalci değildir. TÜRKİYE Afrin'de meşru savunma hakkını kullanmaktadır. Bunu kanının son damlasına kadar savunan TÜRKİYE Barolar Birliği boşuna hedef seçilmemiştir. TÜRKİYE Barolar Birliği ve barolarımız Türk milletine emanettir. Bu sadece biz avukatların meselesi değil, tüm Türk Milletinin asli meselesidir. 24 Şubat'ta milletimizi Ahmet Taner Kışlalı Salonunda yapacağımız büyük buluşmaya, TÜRKİYE'nin avukatlarıyla omuz omuz olmaya davet ediyorum.

TBB VATANSEVER BİR KURULUŞTUR

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devlet aklından yoksun hareket ettiğini kaydederek, "Mehmetçik Afrin'de adım adım ilerliyor. Bu savaşın tam ortasında Cumhurbaşkanı baroları bölmeye yeltenecek bir tavır içinde. TÜRKİYE Barolar Birliği, meslek odaları arasında çok özel bir konuma sahip. TBB'nin isminin değiştirilmesi, yargı sisteminde telafisi mümkün olmayacak ciddi sorunlar doğurur. Cumhurbaşkanı ve kendisini yanlış yönlendiren danışmanlarını bu plandan vazgeçmeye çağırıyoruz. TBB vatansever bir kuruluştur.  24 Şubat'ta yapılacak etkinliği destekliyoruz" ifadelerini kullandı.

BASIN AçIKLAMASI VİDEOSU İçİN TIKLAYINIZ