XII. MEDENİ USUL VE İCRA-İFLAS HUKUKÇULARI BİRLİĞİ TOPLANTISI

5303

TBB YÖNETİM KURULU ÜYESİ AV. ALİ ARABACI, XII. MEDENİ USUL VE İCRA-İFLAS HUKUKÇULARI BİRLİĞİ TOPLANTISINA KATILARAK AÇIŞ KONUŞMASI YAPTI

Türkiye Barolar Birliği, Türk Medeni Usul ve İcra İflas Hukukçuları Birliği, Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi ile Isparta Barosu tarafından düzenlenen “XII. Medeni Usul ve İcra-İflas Hukukçuları Birliği Toplantısı” Süleyman Demirel üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.

Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “HMK Çerçevesinde Yargılamaya Hakim Olan İlkeler” konulu toplantıda, Hukuk Muhakemeleri Kanunu (HMK) ile ilgili uygulamalar masaya yatırıldı.

Toplantıya, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ali Arabacı, Disiplin Kurulu Üyesi Av. Faik Yıldız ve Isparta Barosu Başkanı Av. Gökmen Hakkı Gökmenoğlu katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Av. Ali Arabacı, yargı bağımsızlığının altını çizdi. Yargı bağımsızlığı olmadan usul kurallarının işe yaramayacağını söyleyen Arabacı, “Yargı bağımsızlığı konusunda mücadele eden sadece barolar ve Türkiye Barolar Birliği. Hâkimler, savcılar, üniversiteler, öğretim üyeleri suskun. Bu konuda mücadele edilmeli” ifadelerini kullandı.

Yargı bağımsızlığının olmadığı bir ortamda bu toplantının da anlamsız olduğunu ifade eden Arabacı, bütün toplum kesimlerinin yargı bağımsızlığı ve adaletin tecellisi için mücadele etmesi gerektiğinin altını çizdi.