YARGININ ÜÇ KURUCU UNSURU AVUKATLAR GÜNÜ’NDE BULUŞTU

4015

FEYZİOĞLU: YARGININ 3 KURUCU UNSURU BURADA

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, barolar ve avukatlar, Kayseri Barosu’nun düzenlediği 5 Nisan Avukatlar Günü yemeğinde biraraya geldi. Feyzioğlu, “çok tarihi bir gün yaşıyoruz. çünkü bugün ‪5 Nisan‬ Avukatlar Günü’nü kutlamak üzere yargının üç kurucu unsuru, yüksek temsilcileri bir arada” dedi.

Kayseri Barosu Başkanlığı tarafından Kayseri’de düzenlenen yemeğe, Kayseri Valisi Şeyhmus Günaydın, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, TBB Başkan Yardımcısı Avukat ünsal Toker, TBB Genel Sekreteri Av. Sabiha Tekin, TBB Başkan Başdanışmanı Avukat Zafer Köken, Kayseri Barosu Başkanı Avukat Cavit Dursun ile Kayseri Barosu’na mensup çok sayıda avukat ve eşleri katıldı.
Törende konuşan Cirit, tüm avukatların Avukatlar Günü’nü kutlayarak, “Yargının kurucu unsurundan biri olan avukatlık mesleğini icra eden çok değerli meslektaşlarımın taşıdıkları yüksek sorumluluk bilinci adaletin en önemli güvencelerinden biri olmuştur. Yargı sisteminin en önemli güvencelerinden birisi olan avukatların adaletin gerçekleştirilmesinde taşıdıkları sorumluluk bilincinin bundan sonra da devam edeceğine ilişkin sarsılmaz inancımla ‪5 Nisan‬ Avukatlar Günü’nde büyük fedakârlıklarla ifa ettiniz görevleriniz de başarılar diliyorum” dedi.
Akarca da, “TÜRKİYE Barolar Birliği'nin Başkanı, değerli hocamız Metin Feyzioğlu’nun buraya daveti üzerine sizlerle bir arada bulunmaktan, Avukatlar Günü’ne katılmaktan büyük bir gurur ve onur duyuyorum” dedi. Yargının kurucu unsurlarından birisi olan savunma mesleğini icra eden avukatların, iddia ve karar mekanizmasında adaletin gerçekleşmesi hususunda en önemli fonksiyonu icra ettiklerini kaydeden Akarca, “Avukatlarımızın mesleki koşullarının çok daha iyi hale getirilmesi için TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı’mızın çok büyük bir gayret gösterdiğine bizler tanıklık etmekteyiz. Yargıtay Başkanımızla, Adalet Bakanımızla birlikte kendilerine her konuda yardımcı olma arzusu içerisindeyiz. Demokrasinin, hukuk devletinin ve adaletin güçlü bir şekilde yeniden tesisi için barolarımızın ve TÜRKİYE Barolar Birliği'nin bu bu çabalarına gönülden destek veriyoruz. ‪5 Nisan‬ Avukatlar Günü’nüzü yürekten kutluyorum” diye konuştu.

FEYZİOĞLU: YARGININ 3 KURUCU UNSURU BURADA

Feyzioğlu ise “çok tarihi bir gün yaşıyoruz. çünkü bugün ‪5 Nisan‬ Avukatlar Günü’nü kutlamak üzere yargının üç kurucu unsuru, yüksek temsilcileri bir arada” dedi. Yargının ve avukatların içinde bulunduğu bin tane zorluk olduğunu kaydeden Feyzioğlu, “Ama herhalde on yıllardır yargının üstünde böyle uyumlu, böyle birbirini anlayan, görüşen, konuşan, ortak çözümler arayan bir anlayış hakim olmamıştı. Ben bu ortamı sağladıkları için Yargıtay Başkanı’na, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı’na teşekkür ederim. Biz birlikte sorunları çözebiliriz. Kavga ederek değil. Bazıları kavga etmemizi istese de konuşarak ve birbirimizle diyalog içinde ortak aklı oluşturarak sorunları çözeceğiz. Ben TÜRKİYE'nin başaracağına inanıyorum. TÜRKİYE'nin başarısında da özellikle siz meslektaşlarımızın lokomotif görevi yapacağına inanıyorum. Bu düşüncelerle Avukatlar Günü’nüzü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından meslekte 40 ve 25 yıllarını dolduran avukatlara plaketleri verildi.


Haber ile ilgili Görseller

Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle
Görüntüle