Yerleşik Diplomatik ve Konsüler Misyon Temsilcilerine Tanışma Resepsiyonu

7233
Türkiye Barolar Birliği’nin yeni seçilen organları ile Ankara’da Yerleşik Diplomatik ve Konsüler Misyon Temsilcileri Türkiye Barolar Birliği tarafından verilen resepsiyonda bir araya geldi.

Resepsiyona; Danimarka Krallığı Büyükelçisi Ruben Madsen, Cibuti Cumhuriyeti Büyükelçisi Aden Houssein Abdıllahı, Finlandiya Cumhuriyeti Büyükelçisi Nina Irmeli Vaskunlahti, , Arap Devletleri Ligi Temsilcisi ve Büyükelçi Mohamed El Fatah Naciri, Lübnan Cumhuriyeti Büyükelçisi Mansour Abdallah, İtalya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Ludovico Serra, Romanya Büyükelçiliği Müsteşarı Daniel Jarnea, Endonezya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Mohammad Ichsan, Sırbistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Slobodan Radeka, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Siyasi Müsteşarı Yuri Kim, Jamie Shufflebarger ve Filiz Conway, İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçiliği Müsteşarı Seyed A. Mousavimaleki, Singapur Büyükelçiliği Başkatibi Darrel Leong ve Tze Kia Chang, Japonya Büyükelçiliği Başkatibi Makoto Frukawa, Kanada Büyükelçiliği İkinci Katibi Christine Guilbault ve Övül Ezeroğlu, Hırvatistan Cumhuriyeti Büyükelçiliği Üçüncü Sekreteri Mladen Brucic-Matic, İsrail Devleti Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Nizar Amer, Lüksemburg Büyükelçiliği Siyasi Danışmanı Stephane Putz, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Birinci Müsteşarı Francois Naucodie, Birleşmiş Milletler Daimi Koordinatörü Kamal Malhotra, Birleşmiş Milletler Sinai Kalkınma Örgütü Temsilcisi Süleyman Yılmaz, Birleşmiş Milletler Fonu Temsilcisi Av. Göktan Koçyıldırım ve Uluslararası Göç Örgütü Temsilcisi Meltem Ersan katıldı.

FEZLEKE “AKLA ZİYAN”

Resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Anayasa Mahkemesi’nin terör ve örgüt suçlarına ilişkin tutuklama süresini iki katına çıkaran maddeyi iptal etmesini “bir ayıbın kaldırılması” olarak değerlendirdi. “5 yılı dolmuş bütün tutuklulukların sona ermesi insan haklarının emredici niteliği gereğidir” diyen Feyzioğlu, Anayasa Mahkemesi’nin iptal ettiği düzenlemenin 1 yıl sonra yürürlüğe girmesi konusundaki kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu: “Bu mahkemelerde görev yapan hâkimlerin zerre kadar vicdanı varsa Anayasa Mahkemesi’nin insan hakkı ihlalidir diye iptal ettiği bir hükmü uygulamaya devam etmezler.”

Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan fezlekeyle ilgili soruyu da yanıtlayan Feyzioğlu, polis raporu ile sivil toplum örgütlerinin ve basın mensuplarının bir ‘cadı avı’ kurbanı yapılmak istendiğini bildirdi. Fezlekeyi “akla ziyan” olarak nitelendiren Feyzioğlu, “Ben buradan tüm Türk milletine sesleniyorum. Eğer birilerinin istediği gibi bir ‘cadı avı’ başlamışsa sivil toplum örgütleri, düşünen, yazan, konuşan herkes millete emanettir. Milletten başka güvenebileceğimiz kimse yoktur” dedi.